Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen til Redningstjenestens 50-års jubileum

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen besøker Bodø mandag 20. september for å delta på Redningstjenestens jubileumsmarkering. 

Pressemelding fra arrangør:

Hovedredningssentralen markerer 20. – 21. september 2021 dette jubileet ett år på etterskudd med en jubileumskonferanse og en demonstrasjon av redningsressurser i Bodø Havn.

I to dager vil viktige hendelser og tiltak med blikk på både fortid, nåtid og framtid bli presentert, diskutert og belyst i et utviklingsperspektiv for de 250 deltakerne på konferansen. Nyheten om at Kronprins Haakon kommer til Bodø for å ta del i dette arrangementet mottas derfor med stor glede.

Hovedredningssentralen ble etablert 1. september 1970 med en operativ redningssentral på Sola ved Stavanger og en i Bodø. Dermed ble den moderne redningstjenesten i Norge en realitet.

Gjennom et unikt samvirke mellom offentlige, frivillige og private organisasjoner har rednings-tjenesten blitt en trygghetsfaktor i dagliglivet når ulykker skjer. Så lenge det er håp om å redde liv, vil søk- og redningsarbeidet fortsette med full styrke.

På grunn av de strenge smittevernhensyn som er pålagt arrangøren vil demonstrasjonen av redningsressurser mandag ettermiddag være forbeholdt konferansedeltakerne og dessverre ikke åpent for publikum. 

Informasjon til pressen om akkreditering

Presse som ønsker å dekke det kongelige besøket må søke om akkreditering innen 15. september 2021

Det gjøres ved å kontakte kommunikasjonssjef Wigdis Korsvik hos Statsforvalteren i Nordland på e-post – [email protected]

Merk e-posten med "Akkreditering 20. september 2021»

På grunn av koronapandemien og smittevernhensyn kan vi bli nødt til å begrense pressens tilstedeværelse. Vi ber om forståelse for dette.

10.09.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook