Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen inviterer til Nord-Norge

For niende år på rad inviterer Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon unge ledere og talent fra hele landet til SIKT-konferanse. Etter fjorårets digitale utgave samler i år Kronprinsen nærmere 200 deltakere fra ulike sektorer til SIKT i Nord-Norge og Bodø.

Det er Nord-Norge og kulturbyen Bodø som er arena når SIKT igjen kan gjennomføres med nesten 200 deltakere samlet under samme tak. Fra steder som Nord universitet, Stormen kvartalet og Svømmehallen scene skal årets deltakere se fremover og bryne seg på årets tema, muligheter.

Årets program

SIKT-konferansen er en blanding av forelesninger, workshop og møteplass. Fra scenen vil deltakerne kunne høre fra blant annet forsvarssjef Eirik Kristoffersen, journalist Kadafi Zaman og Bodøs ordfører Ida Maria Pinnerød. Kjersti Thorbjørnsrud og Marjan Nadim, begge fra Institutt for samfunnsforskning, vil også delta i en samtale om yttringsfrihet. Det er også rekordmange av deltakere som selv skal på scenen. Deltakerne skal også få utfordre seg med en workshop fra det franske universitetet INSEAD. Hele programmet kan du se her.

Til Bodø med tog

Sammen med en rekke av årets deltakere ankommer Kronprinsen mandag morgen Bodø med tog fra Oslo. I tillegg til årets SIKT-konferanse skal Kronprinsen møte 50 ungdommer fra Nord-Norge som er med i «Unge stemmer i Nord», et kompetanseprogram i regi av SpareBank1 Nord-Norge, og delta på en lunsj med regionalt næringsliv.

SIKT-konferansen samler rundt 200 deltakere fra hele landet, og representerer næringsliv, gründere, offentlig sektor, organisasjonsliv, kultur, idrett, media og akademia. Formålet med konferansen er å skape en møteplass hvor deltakerne skal kunne lære av hverandre og diskutere felles utfordringer og muligheter i fremtidens Norge.

Årets konferansier er Lydia Gieselmann.

Presse som ønsker å akkrediteres til «Unge stemmer i Nord», næringslivslunsjen og åpningen av konferansen kan gjøre dette til [email protected] inne 22.10.21 kl 14.00. Akkreditering fordrer gyldig pressekort. Hele konferansen vil strømmes på sikt.org.

18.10.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Initiativtaker

Kronprinsen er opptatt av å skape møteplasser. Fra før har Kronprinsen, sammen med Kronprinsessen, etablert Vismennenes Dag og Gjestebud på Skaugum. Det er også viktig for Kronprinsen å støtte og styrke norsk næringsliv.

Kronprinsen er opptatt av å utnytte potensialet hos unge mennesker på flere arenaer, blanta nnet gjennom Kronprinsparets fond der alle prosjektene er rettet mot unge mennesker.

Kronprins Haakon på SIKT 2019. Foto: Alexander Eriksson, SIKT