Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøker Sverige

Deres Kongelige Høyheter Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit vil være på offisielt besøk i Sverige 26.-28. januar 2022.

Besøket vil markere det nære og gode naboforholdet mellom Norge og Sverige og mellom de to kongehusene. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsesse Victoria og Prins Daniel vil være vertskap under besøket. Kronprinsparet ledsages av utenriksminister Anniken Huitfeldt og næringsminister Jan Christian Vestre. Besøket starter med to dager i Stockholm og avsluttes i Gøteborg.

Besøket skal bidra til å forsterke det tette næringslivssamarbeidet mellom Norge og Sverige, og det vil bli lagt vekt på at morgendagens verdiskaping må være bærekraftig og kunnskapsbasert. Med på reisen er en større norsk næringslivsdelegasjon, som vil møte sine svenske partnere på flere næringslivsarrangementer både i Stockholm og Gøteborg. Aktuelle temaer under besøket er kunstig intelligens, smarte samfunn, bioøkonomi, helse- og livsvitenskap, ren energi og det grønne skiftet. Hav og miljø vil stå på dagsorden under besøk hos forskningsmiljøer i Stockholm og Gøteborg.

I tillegg vil fremme av kultur og kreative næringer også stå på programmet. Kronprinsparet vil besøke Kulturhuset i Stockholm og delta på et bransjetreff for svensk og norsk barne- og ungdomslitteratur. I samarbeid med Music Norway vil kronprinsparet møte de 20 nordiske prisvinnerne fra «Nordic Music Biz Top 20 under 30».

Unge og utenforskap opptar begge de kongelige parene. Et besøk til Fryshuset i Stockholm, som har et bredt tilbud til ungdom, inngår også i programmet.

Nærmere informasjon om endelig program vil bli kunngjort senere.

Akkrediteringsfrist er 12. januar 2022

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen om å ta kontakt med UDs besøksseksjon ved Ulrikke Myklatun [email protected], mobil 45 45 60 06, senest 12. januar 2022.

Pressekontakter

 

02.12.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker