Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen besøker DNTs dugnadsgjeng på Skar

Hvert år jobber frivillige 800.000 timer for Den Norske Turistforening (DNT). Onsdag 2. februar besøker Kronprins Haakon de frivillige i dugnadsmiljøet på Skar i Maridalen.

Pressemelding fra arrangør:

– Dette er et fantastisk miljø med enormt engasjement for å tilrettelegge naturen for flere. Vi er veldig glade for at Kronprinsen tar seg tid til å lære mer om hva denne fine gjengen bidrar med, for DNT, men også for alle som er glade i å gå på tur. Ekstra stas er det at Kronprinsen kommer på besøk helt i starten av det som er Frivillighetens år, sier generalsekretæri DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Frivilligheten viser veien ut
H.K.H. Kronprins Haakon er Frivillighetens år 2022s høye beskytter. Frivillig arbeid er selve ryggraden iDen Norske Turistforening.

– Uten innsatsen fra frivillige over hele landet hadde friluftslivet sett ganske annerledes ut. Vi hadde ikke hatt de merkede stiene, hyttene ville forfalt, og turgrupper over hele landet hadde forsvunnet, sier generalsekretær Klarp Solvang i DNT. 

Flere får oppleve friluftslivet
Dugnadsgjengen på Skar driver produksjon av ved, møbler og broer til DNT Oslo og omegn. 
I tillegg har det blitt et sted hvor det ukentlig foregår aktiviteter for barn og unge som trenger et tilbud. De får mulighet til å drive arbeidstrening eller erfare friluftslivets gleder.  

Vedproduksjonen kalles Trelauget og gjennomfører 100 dugnader i året. 25 personer legger ned 6625 dugnadstimer og produserer 6000 sekker med ved.  

– Her er karene på over 80 som har viet pensjonisttilværelsen til frivillig arbeid, men også ungdom fra St.Hanshaugen bydel som får arbeidstrening og nye erfaringer gjennom dugnad.Det er nydelig å se samspillet mellom generasjonene og hvordan det frivillig arbeidet ikke bare gir noe tilbake til friluftslivet og andre, men også gir mening i tilværelsen til så mange frivillige, sier daglig leder i DNT Oslo og omegn, Henning Wikborg. 

Presseinvitasjon:
H.K.H. Kronprins Haakon besøker dugnadsgjengen i Skar leir i Maridalen i Oslo onsdag 2. februar kl 11.00. Han vil være med på en omvisning på Skar, snakke med de frivillige i dugnadsgjengen og ungdommene som er der. Besøket vil vare i cirka 1 time.

Pressekontakt Slottet: Simen Løvberg Sund, tel: 992 35 157 

Pressekontakt DNT: Ingvild Lundberg Bakke, tel: 936 90 856

Akkreditering
Meld på journalist og fotograf til [email protected] innen tirsdag 1. februar klokken 16.

 

01.02.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook