Hopp til hovedinnhold

H.M. Dronningen til kunstbiennalen i Venezia, 21.–22. april

Hennes Majestet Dronning Sonja åpner utstillingen The Sámi Pavilion i den nordiske paviljongen under den internasjonale kunstutstillingen i Venezia 21. april. Utstillingen markerer urfolks bidrag til samtidskunsten og viktigheten av kunstnerisk ytringsfrihet, mangfold og egenart.

Kunstbiennalen i Venezia er et av verdens viktigste utstillingsvinduer for samtidskunst.

The Sami Pavillion presenterer de tre samiske kunstnere Pauliina Feodoroff, Máret Ánne Sara og Anders Sunna fra finsk, norsk og svensk side av Sápmi. Kunstnerne problematiserer spørsmål som mange samer og andre urfolk reiser omkring selvbestemmelse, identitet, klimaendringer, retten til land og vann og avskoging. Utstillingen er kuratert av Office for Contemporary Art Norway (OCA) i samarbeid med Moderna Museet i Stockholm og Museum of Contemporary Art Kiasma/The Finnish National Gallery i Helsinki.

Dronning Sonja vil være til stede på en åpningsmottakelse for paviljongen, som arrangeres  av OCA i samarbeid med Samisk Parlamentarisk Råd.

Under besøket vil Dronningen også få en omvisning og møte kunstnere som er representert i årets hovedutstilling på Veneziabiennalen: The Milk of Dreams. Kurator Cecilia Alemani har valgt ut tre norske kunstnere til hovedutstillingen: Liv Bugge, Sandra Mujinga og Aage Gaup (1943 - 2021).

Dronningen vil i tillegg være til stede på en mottakelse i regi av Nasjonalmuseet og Utenriksdepartementet. Formålet med arrangementet er å skape oppmerksomhet om åpningen av det nye Nasjonalmuseet i juni overfor internasjonale besøkende til biennalen.

Dronningen ledsages av statssekretær i Kultur- og likestillingsdepartementet, Odin Adelsten Aunan Bohmann.

Akkreditering

Presse som ønsker akkreditering til biennalen bes om å registrere seg på Biennale Arte 2022 | Accreditation (labiennale.org) eller kontakt Biennale Press Office, tel. +39 041 521 8849, e-post [email protected].

Frist for akkreditering 4. april 2022.

I tillegg bes norsk presse som ønsker å dekke H.M Dronningens program om å akkreditere seg til UDs besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, mobil 948 30 910, e-post [email protected].

Øvrige pressekontakter

  • Det kongelige hoff ved kommunikasjonssjef Guri Varpe, mobil 481 50 727, e-post  [email protected]
  • Kultur og likestillingsdepartementet ved Simon Stjern, mobil 976 50 301, e-post
    [email protected]
  • Sametinget ved kommunikasjonsdirektør Liv Inger Somby, mobil ​​​​​900 56 995, e-post [email protected]
  • Office for Contemporary Art Norway (OCA) ved Karoline Trollvik, mobil 971 07 129, e-post [email protected]
  • Nasjonalmuseet ved Simen Joachim Helsvig, mobil 917 64 327, e-post [email protected]

 

21.03.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook