Hopp til hovedinnhold

Dronning Sonja møter flyktninger fra Ukraina

Fredag 1. april 2022 møter Hennes Majestet Dronningen ukrainske flyktninger hos Caritas Norge. Dronningen vil også få en orientering om arbeidet Caritas gjør i Ukraina, nabolandene og i Norge for flyktningene som kommer.

Pressemelding fra Caritas Norge:

Dronning Sonja ledsages av Oslos ordfører Marianne Borgen under besøket.

Krigen i Ukraina berører og engasjerer oss alle. Caritas hjelper flere hundre tusen flyktninger og andre ofre for krigen i Ukraina og nabolandene. I Ukraina sørger mer enn 3500 ansatte og frivillige for utlevering av mat, vann og hygieneartikler, og at barna blir beskyttet og ivaretatt på best mulig måte. De sørger også for husly og transport.

– Allerede i den første måneden av krigen har Caritas hjulpet mer enn 350 000 mennesker i Ukraina, og flere titalls tusen flyktninger har fått hjelp i mottakerlandene Polen, Moldova, Romania, Slovakia og Ungarn, sier generalsekretær Martha Rubiano Skretteberg.

Caritas Norge har lang erfaring med arbeid overfor migranter og flyktninger her i landet, og bruker nå sitt nettverk og kompetanse på å sikre at alle ofrene for krigen blir ivaretatt ved ankomst til Norge. Det gjør også organisasjonens lokale ressurssentre. I dialog med flyktningene er det viktig å lytte til deres behov og legge til rette for gode integreringstiltak i samarbeid mellom myndigheter og sivilsamfunn.

– I Norge organiserer vi frivillige med ukrainsk bakgrunn som hjelper sine landsmenn. Vi har også mange med bakgrunn fra nabolandene og nordmenn som viser et enormt engasjement for å hjelpe, både hjemme og ute, sier Skretteberg.

Tid: Fredag 1. april 2022, kl. 11.00–12.00
Sted: Caritas Norge, Storgata 38, Oslo

Akkreditering for presse

Presse som ønsker å dekke Dronningens besøk, bes sende en e-post til [email protected] innen torsdag 31. mars 2022 kl. 16.00.

For ytterligere kommentarer, kontakt: Martha Rubiano Skretteberg, generalsekretær i Caritas Norge, telefon 918 73 915.

 

30.03.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook