Hopp til hovedinnhold

Åpent Slott - Pressevisning

Lørdag 25. juni åpner Det kongelige slott for omvisninger etter to år med koronastengte dører. Vi inviterer til pressevisning fredag 24. juni klokken 11.00.

"Slottet i bruk" og funksjoner Slottet har i dagens konstitusjonelle monarki blir tema for årets omvisninger. Det vil bli lagt vekt på hvordan de ulike rommene benyttes, både i tilknytning til Kongehusets offisielle virke og ved spesielle anledninger - slik som ved statsbesøket fra Nederland i fjor og markeringen av Prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag. I år er det dessuten 150 år siden Kong Haakon VII ble født, og det gir en fin anledning til å trekke de lange linjene i historien. Publikum vil bli bedre kjent med Slottets betydning for den norske historien fra 1905 til i dag.

Vi gleder oss spesielt til å vise fram Hvite salong, som aldri har vært et tema under omvisningene før. Både værelset og interiøret har blitt fullstendig restaurert under pandemien, og framstår nå slik det opprinnelig gjorde da Slottet sto ferdig i 1849 og var Dronning Joséphines audiensværelse.  

Den hvite salong er restaurert og blir en del av omvisningene for første gang. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Akkreditering

Media som ønsker å bli med Gunhild Varvin, sjef De kongelige samlinger, på en egen pressevisning 24. juni klokken 11.00 bes søke om akkreditering via lenken nedenfor innen 23. juni klokken 14.00. 

Skjema for søknad om akkreditering

Pressefoto

Spørsmål kan rettes til:

Sjef De kongelige samlinger Gunhild Varvin
[email protected]
Telefon 402 17 573

20.06.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook