Hopp til hovedinnhold

Sangerprinsen - Kongen vi aldri fikk. Arrangement i Slottskapellet

Klokken 11.00 den 24. september 1852 døde Prins Gustaf på Slottet i Oslo, bare 25 år gammel. Han var sønn av Kong Oscar I og Dronning Josephine og en anerkjent komponist. Han kunne blitt Kong Gustaf I av Norge. Slik ble det ikke.

I år er det 170 år siden den svensk-norske prinsen døde. For å belyse historien, inviteres publikum til et åpent arrangement i Slottskapellet lørdag 24. september klokken 11.00, med spennende foredrag og Prinsens egen musikk.

Med innlegg fra fagleder Sandra Lorentzen, forfatter Odd Inge Skjævesland og professor Thomas Thiis-Evensen vil publikum bli kjent med flere sider av Sangerprinsens liv. Prinsens musikk blir fremført av Kåre Nordstoga, Per Anders Håvelsrud og Guldbergs akademiske kor. Avslutningsvis vil den svenske universitetshistorikeren Carl Frängsmyr fortelle om markeringene av Sangerprinsen i Uppsala.

Prins Gustaf var bare 25 år gammel da han døde. Til tross for sitt korte liv, fullførte Prinsen 50 komposisjoner hvorav en rekke fremdeles spilles. Den sterke musikkinteressen gjorde at han i Norge og Sverige gikk under navnet "Sangerprinsen". Likevel er Prinsens historie lite kjent i Norge i dag.

- Det er viktig for oss å belyse vår felles og fremdeles relativt ukjente kulturarv. Flere ildsjeler har engasjert seg i å belyse temaet og vi takker alle involverte i arrangementet, sier Gunhild Varvin, sjef De kongelige samlinger.

Les mer om arrangementet

Arrangementet er laget i samarbeid med Den Svenska Kyrkan og varer i 1,5 time.

Kontaktinformasjon

For mer informasjon, kontakt:

  • Gunhild Varvin, sjef De kongelige samlinger
    E-post: gunhild.varvin[at]slottet.no
    Mobil: 402 17 573

 

06.09.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook