Hopp til hovedinnhold

Olav Heian-Engdal blir ny hoffsjef

Hans Majestet Kongen har utnevnt Olav Heian-Engdal (f. 1981) til ny hoffsjef. Han kommer fra stillingen som leder for det kongelige sekretariat.

Olav Heian-Engdal har vært ansatt ved Det kongelige hoff siden 2014, først som H.K.H. Kronprinsens rådgiver, og deretter som leder for det kongelige sekretariat fra 2017. Heian-Engdal har bakgrunn fra Utenriksdepartementet, der han blant annet var stasjonert ved ambassadene i Washington D.C. og i de palestinske selvstyremyndighetene.

– Jeg gleder meg til å bidra med utviklingen av Kongehuset inn i fremtiden, med utgangspunkt i hvem Kongen og Kongehusets medlemmer er, og med respekt for deres innsats for Norge og deres betydningsfulle arv, sier Heian-Engdal.

– Jeg ser frem til å lede Kongens organisasjon, og jobbe sammen med svært dyktige og kunnskapsrike medarbeidere, som forvalter noe av den ypperste fagkompetansen i landet innen sine områder.

Heian-Engdal er utdannet statsviter fra St. Andrews Universitetet i Skottland og NTNU i Trondheim, og han gjennomførte Forsvarets sjefskurs våren 2022. Han fungerer i dag i stillingen og tiltrer med umiddelbar virkning.

 

12.09.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook