Hopp til hovedinnhold

H.M. Dronningen besøker USA

For å markere de sterke båndene til det norsk-amerikanske samfunnet i USA, vil Hennes Majestet Dronning Sonja besøke delstaten Minnesota 13. til 16. oktober. Dronningen vil blant annet besøke St. Olaf College, som ble grunnlagt av norske innvandrere i 1874.

Dronningen vil også delta i markeringen av Mindekirkens hundreårsjubileum, besøke Norway House i Minneapolis og møte Minnesotas guvernør Tim Walz.

Mindekirken ble startet i 1922 av Norwegian Lutheran Church of America og er en av to kirker i USA som fremdeles har liturgi på norsk.  Mindekirken er sentral i det norsk-amerikanske miljøet i Minneapolis og omegn, og feirer sitt hundreårsjubileum i år. Dronning Sonja vil delta i en festgudstjeneste i Mindekirken. Dronningen vil også åpne et nybygg i tilknytning til Norway House, som er et samlingspunkt for norsk kunst, kultur og næringsliv i Midtvesten.

Akkrediteringsfrist: mandag 3. oktober

Merk at tilreisende presse må selv sørge for visum og nødvendig innreisedokumentasjon. Det er krav om å være fullvaksinert mot COVID-19 for innreise til USA.

For mer informasjon om programmet og presseakkreditering bes pressen ta kontakt med Den norske ambassaden i Washington, D.C. ved ambassaderåd Susanne Juell Gudbrandsen, e-post: [email protected]

Pressekontakt ved Det kongelige hoff: Simen Løvberg Sund, e-post [email protected], mobil 99 23 51 57.

20.09.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook