Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon besøker Kenya

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøker Kenya sammen med Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Victoria av Sverige 22. og 23. november. 

Besøket er knyttet til Kronprinsens rolle som goodwill-ambassadør for FNs utviklingsprogram (UNDP). Kronprinsen har vært goodwill-ambassadør siden 2003 og har besøkt en rekke land i sin rolle som ambassadør for FN. Kronprinsesse Victoria har også en rolle som pådriver for FNs bærekraftsmål.

Kronprinsen vil også gjennomføre et bilateralt program i Nairobi den 24. november. Besøket markerer de tette og gode forbindelsene mellom Norge og Kenya. Kenya er som Norge opptatt av en bærekraftig havøkonomi. Under besøket vil Kronprinsen blant annet åpne et havseminar og delta på et næringslivsprogram. Kenya er den største økonomien i Øst-Afrika og en naturlig inngangsport for norsk næringsliv med interesse for regionen. En norsk næringsliv delegasjon vil delta. Kronprinsen ledsages av utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim.

Akkreditering

Akkrediteringsfrist mandag 7. november 2022.

Merk at tilreisende presse må selv sørge for nødvendig innreisedokumentasjon. Det er krav om visum til Kenya.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen ta kontakt med UDs Besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post: [email protected] eller mobil: 948 30 910.

Pressekontakt ved Det kongelige hoff: Sven Gjeruldsen, e-post: [email protected],
mobil: 90 82 68 49

 

30.09.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook