Hopp til hovedinnhold

SIKT til Trondheim

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon inviterer i år med seg 200 unge ledere og talent fra hele landet til Trondheim og SIKT-konferansen.

Dette er tiende gangen Kronprinsen inviterer til SIKT, og i år returnerer konferansen til Trondheim, der den første SIKT-konferansen ble avholdt i 2013.

SIKT-konferansen samler rundt 200 deltakere fra hele landet, og representerer næringsliv, gründere, offentlig sektor, organisasjonsliv, kultur, idrett, media og akademia. Formålet med konferansen er å skape en møteplass hvor deltakerne skal kunne lære av hverandre, og diskutere felles utfordringer og muligheter i framtidens Norge.

Før konferansen setter i gang inviteres det, i samarbeid med SpareBank1 SMN, til Ung-frokost der unge fra Trondheims-regionen samles til diskusjon og workshop sammen med Kronprinsen. Etter frokosten stiller Kronprins Haakon til pressemøte om SIKT-konferansen. SpareBank1 SMN inviterer også til en næringslivslunsj med gjester fra regionalt næringsliv og forvaltning.

Årets program

SIKT-konferansen er en blanding av forelesninger, workshops og møteplass. Deltakerne vil få høre foredrag fra blant annet Nobel-vinner May-Britt Moser, professor dr. Johan Rockström fra Potsdam Institute for Climate Impact Research, og nevrobiolog og journalist Lone Frank. En rekke av deltakere skal selv på scenen og snakke rundt konferansens hovedtema, som i år er «mening».

Ung-frokosten og næringslivslunsjen avholdes 17. oktober, mens åpningen av SIKT skjer tirsdag morgen, 18. oktober. 

Hoveddelen av konferansen vil foregå på NTNU, men deltakerne vil også få oppleve steder som Nidarosdomen, Samfundet og andre deler av byen. Årets konferanse ledes av Desta Marie Beeder.

Presse som ønsker å akkrediteres til Ung-frokosten, næringslivslunsjen og åpningen av konferansenkan gjøre dette til [email protected] innen 14. oktober 22 klokken 14.00. Akkreditering fordrer gyldig pressekort. Store deler av konferansen vil være tilgjengelig for strømming.

07.10.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Initiativtaker

Kronprinsen er opptatt av å skape møteplasser. Fra før har Kronprinsen, sammen med Kronprinsessen, etablert Vismennenes Dag og Gjestebud på Skaugum. Det er også viktig for Kronprinsen å støtte og styrke norsk næringsliv.

Kronprinsen er opptatt av å utnytte potensialet hos unge mennesker på flere arenaer, blanta nnet gjennom Kronprinsparets fond der alle prosjektene er rettet mot unge mennesker.

Kronprins Haakon på SIKT 2019. Foto: Alexander Eriksson, SIKT