Hopp til hovedinnhold

H.K.H. Kronprinsessen overleverer kjole til Nasjonalmuseets samling

Kjolen er en gave til Nasjonalmuseets samling av kongelige drakter og kjoler. Kronprinsesse Mette-Marit hadde kjolen på seg under den offisielle middagen som markerte åpningen av Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design tidligere i år.

Kjolen var spesialdesignet for anledningen av den norske designeren Peter Dundas og kjolens vevde stoff er tilvirket av Aurora verksted. Aurora Verksted i Bærum er et arbeidsfellesskap av kunstnere med og uten funksjonsnedsettelser.

Kronprinsessen og representanter fra Aurora Verksted vil bli tatt imot av Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo. I museets konserveringsatelier vil Hindsbo holde en velkomsttale før kjolen overleveres til museets konservatorer. Det blir også anledning til å se det som trolig er Edvard Munchs dåpskjole som for tiden ligger til arbeid i konserveringsatelieret.

Overleveringen finner sted mandag 21. november. Kronprinsessen ankommer Nasjonalmuseets personalinngang klokken 12.00 og blir tatt imot av Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo. Selve overleveringen vil skje i museets konserveringsatelier. Presseprogrammet vil vare frem til ca 12.25.

Presse som ønsker å dekke overleveringen kan akkreditere seg til Nasjonalmuseet ved [email protected]. Akkreditering fordrer gyldig pressekort. Oppmøte for pressen senest 11.45. 

18.11.2022

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook