Hopp til hovedinnhold

500 gjester feirer 20 år med samenes nasjonaldag i Oslo rådhus

Ordfører Marianne Borgen tar imot Hans Majestet Kongen og inviterte gjester til servering, kunstneriske innslag og joik i Oslo rådhus 6. februar. I år er det 20 år siden Oslo kommune markerte samenes nasjonaldag for første gang.

Pressemelding fra arrangør

Ordfører Marianne Borgen gleder seg til igjen å kunne feire dagen uten restriksjoner:

- Samenes nasjonaldag er en festdag for alle samer, for nasjonen og for Oslo. Denne dagen markerer stolthet over samisk kultur, identitet, språk og historie. Vi viser at det samiske er en del av vår felles historie og kulturarv. Jeg er stolt over å invitere den samiske befolkningen i Oslo til en festmarkering i rådhuset og gleder meg til å se det samiske flagget pryde hele byen, sier ordfører i Oslo Marianne Borgen.

Feiringen begynner allerede klokken 09.00 når det samiske flagget heises i rådhusets borggård, hvor ordfører Marianne Borgen, representanter for 6. februar-komiteen og Samisk Hus er til stede. Under seremonien vil nasjonalsangen, Sámi soga lávlla, spilles fra Rådhusklokkene.

20-årsmarkering

Første gang samenes nasjonaldag ble markert i Oslo rådhus, var 6. februar 2003. Arrangementet ble gjennomført etter initiativ fra det samiske miljøet.

Den første markeringen for 20 år siden startet med heising av to samiske flagg i Borggården, joik og samenes sang ble spilt på klokkespillet. Deretter ble 100 gjester invitert inn til frokostbuffet i Festgalleriet.

Siden 2003 har arrangementet vokst i størrelse og betydning. I 2023 kan arrangementet igjen feires slik før pandemien, med 500 inviterte gjester til servering, kunstneriske innslag og taler i Rådhushallen.

Akkreditering

Hvis du vil være til stede i rådhuset under arrangementet, må du be om akkreditering ved å sende en e-post til [email protected] innen 3. februar kl. 15.30.

Kortfattet program

  • 09.00 – Flaggheisingsseremoni i rådhusets borggård
  • 10.30 – Presist oppmøte for pressen utenfor hovedinngangen i borggården
  • 11.00 – Ordfører Marianne Borgen tar imot Hans Majestet Kong Harald, kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik og utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim
  • 11.00-12.45 - Servering, taler og kunstneriske innslag
  • 13.00 – Arrangementet avsluttes

Pressekontakt

Sofie Nygaard Skeie, kommunikasjonsrådgiver i Bystyrets sekretariat, tlf. 976 89 664.

Lena Jensen, politisk rådgiver for ordføreren, tlf. 913 00 169

02.02.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook