Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet til Vinje og Bykle

Sommeren 2023 fyller Kronprinsen og Kronprinsessen begge 50 år. Det ønsker de å markere ved å løfte fram noe av det de setter aller størst pris på i Norge. I mars besøker de Vinje og Bykle.

28. og 29. mars besøker Deres Kongelige Høyheter Kronprinsparet Setesdal og Telemark for å oppleve norske håndverks- og kulturtradisjoner.

Her møter de viktige deler av den norske kulturarven på Raulandsakademiet, en av landets sentrale institusjoner for norsk håndverk og tradisjonskunnskap. Kronprinsessen er selv en aktiv vever, og har tidligere deltatt på kurs ved Raulandsakademiet for å lære mer om dette tekstilfaget. De besøker i tillegg ulike lokalsamfunn der næringsutviklingen rammes inn av natur og historie. Kronprinsparet opplever også et musikkprogram med Setesdals UNESCO-bevarte musikkarv.

Tirsdag 28. mars klokken 12:30 besøker Kronprinsparet Raulandsakademiet i Vinje kommune. Her vil de få en innføring i den viktige jobben akademiet gjør for å ta vare på norske håndverks- og kulturtradisjoner.

Onsdag 29. mars klokken 11.00 møter Kronprinsen elever og lærere ved Hovden Skigymnas i Bykle kommune.

Onsdag 29. mars klokken 19.00 vil Kronprinsparet være til stede under en konsert, med et musikkprogram med Setesdals UNESCO-bevarte musikkarv, i Bykle gamle kirke.

Inne i kirken er det begrenset plass, og det er derfor nødvendig med pool for fotografer. Det vil også være noe program på utsiden av kirken før selve konserten begynner, og dette vil være åpent for alle.

For presse:

Akkreditering til [email protected] innen mandag 27. mars klokken 16.00. Akkreditering fordrer gyldig pressekort eller tilsvarende.

24.03.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook