Hopp til hovedinnhold

Kronprins Haakon til stede når Cousins åpner kafé tirsdag 11. april

Cousins (tidligere Sandwich Brothers) åpner kafé og konditori med isfabrikk i Oslo sentrum. Her vil flyktningungdommer få jobb og språktrening med å lage og servere bærekraftig, kortreist mat og drikke.

Pressemelding fra Kronprinsparets Fond:

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon vil være til stede på åpningen tirsdag 11. april, sammen med andre viktige støttespillere for Cousins. Kronprinsparets Fond støtter den lille iskremfabrikken og kafeen.

Cousins (tidligere Sandwich Brothers) er integrering som smaker godt. I tillegg til kafeen vil Cousins produsere og selge økologisk sandwich- og pinneis til private og bedrifter. Målet er å bygge kompetanse og mestring hos ungdommene gjennom arbeidspraksis, språktrening og nettverk. Jobben i Cousins blir deres første erfaring med norsk arbeidsliv, før Cousins hjelper dem over i andre jobber hos et knippe partnerbedrifter.

– Etter at Covid-19 nesten gjorde at vi måtte sette kroken på døra, er det veldig kult at vi nå kan åpne kafé og konditori med isfabrikk i våre nye lokaler på selveste Glasmagasinet på Stortorvet i Oslo. Vi vil selge mer enn is og ansette både brødre og søstre med fluktbakgrunn, så da synes vi vårt nye navn Cousins passer bedre enn Sandwich Brothers, forteller Rasheed Dodakh og Christoffer Naustdal Hjelm i Cousins.

Cousins-ungdommene vil invitere Kronprinsen på omvisning i de nye lokalene og på å lage ny is. Alle gjestene får smake nye isvarianter, og skal få stemme på sin favoritt.

– Kronprinsparets Fond arbeider for at alle skal føle at de er en del av fellesskapet i samfunnet, og Cousins er et viktig springbrett inn i et nytt hjemland for unge som har vært på flukt. Vi gleder oss til at Cousins nå kan gi enda flere unge en inkluderende jobb, sier Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond.

Pressen er velkommen.

Akkreditering

Presse må be om akkreditering ved å sende en e-post til Tonje G. Apeland, Kronprinsparets Fond, [email protected] innen mandag 3. april 2023 kl. 12.00.

 

28.03.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook