Hopp til hovedinnhold

Presseinformasjon om Kronprinsparets besøk til Kautokeino

Sommeren 2023 fyller Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen begge 50 år. Det ønsker de å markere ved å løfte fram noe av det de setter aller størst pris på i Norge. I april besøker de Kautokeino.

18. april besøker Kronprinsparet Kautokeino i Finnmark, for å lære mer om historien, språkene og kulturen til det samiske folket.

Kronprinsparet ønsker å møte både unge og eldre mennesker som på ulike måter ivaretar samisk kultur og tradisjoner, og som kan fortelle hvordan det er å være ung same i Norge i dag. I tillegg ønsker Kronprinsparet å lære mer av de fremste fagfolkene innenfor sine områder ved Samisk høgskole.

Tirsdag 18. april

Klokken 11.00 besøker Kronprinsparet Kautokeino skole og foretar den offisielle åpningen av den nye barne- og ungdomsskolen. I tillegg får Kronprinsparet en omvisning på skolen og skal besøke skolens duodji-avdeling, der tiendeklassinger jobber med faget.

Klokken 12.00 besøker Kronprinsparet Sámi allaskuvla – Samisk høgskole. Rektor Laila Susanne Vars orienterer om Sámi allaskuvla – en unik samisk høyere utdannings- og forskningsinstitusjon i Norge, Norden og verden. Deretter holder professor Nils Oskal en kort forelesning om tradisjonell kunnskap. Dette markerer slutten på det offisielle programmet. Kronprinsparet vil deretter være tilhørere ved noen flere foredrag og ha samtaler med studenter.

For presse

Akkreditering til [email protected] innen mandag 17. april klokken 16.00. Akkreditering fordrer gyldig pressekort eller tilsvarende.

For eventuelle spørsmål, kontakt [email protected].

 

13.04.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook