Hopp til hovedinnhold

Italias president på statsbesøk til Norge 11. og 12. mai

Etter invitasjon fra Deres Majesteter Kong Harald og Dronning Sonja kommer Italias president, Hans Eksellense Sergio Mattarella, og hans datter Laura Mattarella på statsbesøk til Norge fra 11. til 12. mai 2023. Besøket markerer det nære forholdet mellom Norge og Italia, og er en gjenvisitt etter statsbesøket fra Norge til Italia i 2016.

Det offisielle programmet starter i Oslo torsdag 11. mai med velkomstseremoni på Slottsplassen, etterfulgt av kransenedleggelse på Akershus festning og besøk til Stortinget. Deretter vil statsminister Jonas Gahr Støre være vert for en arbeidslunsj i Regjeringens representasjonsanlegg. Om ettermiddagen blir det omvisning på Nasjonalmuseet og en båttur på Oslofjorden der tema vil være grønn og klimavennlig byutvikling. Dagen avsluttes med gallamiddag på Det kongelige slott med Kong Harald og Dronning Sonja som vertskap.

Fredag 12. mai vil Kronprins Haakon ledsage presidenten og Laura Mattarella til Trondheim. Utenriksminister Anniken Huitfeldt deltar også. På programmet står blant annet et forsknings- og næringslivsarrangement på NTNU. Der vil italienske og norske aktører diskutere samarbeidsmuligheter innen energiomstilling med fokus på hydrogen, vindkraft og karbonfangst og lagring. Etter lunsj i Erkebispegården blir det konsert i Nidarosdomen. Statsbesøket avsluttes i Trondheim.

Det vil kunne forekomme endringer i programmet.

Akkreditering

Akkrediteringsfrist er torsdag 4. mai 2023.

For akkreditering og praktisk informasjon bes pressen ta kontakt med UDs Besøksseksjon ved Lise Tønnesland Børresen, e-post [email protected], mobil 948 30 910.

 

13.04.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook