Hopp til hovedinnhold

Kongeparets fylkesbesøk i Nordland – informasjon til pressen

Presse som ønsker å dekke Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja sin fylkestur i Nordland fra 5. til 8. juni 2023, må søke om akkreditering hos Statsforvalteren i Nordland innen 31. mai 2023 kl. 16.00.

Presseinvitasjon fra Statsforvalteren i Nordland:

Lenke til skjema for å søke om akkreditering finner du nederst på siden.

Kongeparet besøker disse seks kommunene: Hemnes, Hattfjelldal, Leirfjord, Vevelstad, Sømna og Bindal.

1. Hemnes kommune, mandag 5. juni (kl. 10.00)

Fylkesturen på storslåtte og vakre Helgeland starter i kulturkommunen Hemnes, som også har det høyeste fjellet i Nord-Norge. Kongeparet ankommer med Kongeskipet Norge til den koselige fjordbygda Hemnesberget, som er ett av fem tettsteder i kommunen. I havna blir det folkefest.

2. Hattfjelldal kommune, mandag 5. juni (kl. 17.00)

Neste stopp er innlandskommunen Hattfjelldal, som er omgitt av høye fjell, grønn skog og rike fiskevann. Kongeparet møter feststemte innbyggere ved sceneområdet i kommunesenteret. Hattfjelldals naturressurser gjør at landbruk, skogbruk og industri står sterkt her. Samisk kultur og historie har også lange, sterke røtter i kommunen.

3. Leirfjord kommune, tirsdag 6. juni (kl. 10.30)

Leirfjord kommune strekker seg fra fjell til fjord og byr også på variert og flott natur. Idrettsplassen på Leland er festarena når Kongeparet besøker Leirfjord. Her kommer det smakebiter fra kommunens rike og mangfoldige aktivitets- og kulturtilbud fra leirfjordinger i alle aldre.

4. Vevelstad kommune, tirsdag 6. juni (kl. 16.00)

På bygdetunet i jordbrukskommunen Vevelstad kommune får Kongeparet og folket blant annet oppleve deler av det storslåtte og populære Vevelstadspelet. Om kvelden kl. 20.00 inviterer kommunen Kongeparet og innbyggere til middag på Vevelstad Allbrukshus.

5. Sømna kommune, onsdag 7. juni (kl. 10.30)

Denne dagen besøker Kongeparet Sømna kommune, som i 2022 ble kåret til «Årets frivillighetskommune». Innbyggerne møter Kongeparet på Sømna Stadion. Her blir det både stafett, dans og sang for å nevne noe. Kongeparet besøker også bygdetunet på Sømna.

6. Bindal kommune, torsdag 8. juni (kl. 12.00)

På den siste dagen av fylkesbesøket kommer Kongeparet til Bindal, kommunen som ligger helt sør i fylket på grensen til Trøndelag. Kongeparet møter innbyggerne på Seglerplassen ved havna i kommunesenteret Terråk. Bygging av nordlandsbåter og særlig bindalsfæringen har sterke tradisjoner i kommunen. Et besøk på Helgeland museum er derfor også på sin plass.

Endelig program kommer

Programmet er fortsatt under planlegging og endringer kan forekomme. Akkreditert presse vil få et eget presseprogram der oppmøtetidspunkt for presse er lagt inn.

Informasjon om transport

Det settes ikke opp noen felles transport for pressen til kommunene. Vi gjør oppmerksom på at det er tre fergeforbindelser på strekningen til Vevelstad, Sømna og Bindal:

  • Til Vevelstad går ferga fra Tjøtta til Forvik (ca 50 min)
  • Til Sømna går ferga fra Andalsvåg til Horn (ca 20 min)
  • Til Bindal går ferga fra Holm til Vennesund (ca 20 min)

Informasjon om fergetider finner du her.

Her søker du om akkreditering.

 

17.04.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook