Hopp til hovedinnhold

Sykle til jobben 50 år: Kronprinsen sykler til Slottet 

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon blir med på åpningen av årets Sykle til jobben-aksjon og sykler fra Skaugum til Slottet den 3. mai 2023.

Pressemelding fra Norges Bedriftsidrettsforbund:

Siden 1973 har Norges Bedriftsidrettsforbund inspirert over 1 million deltakere til å velge en mer miljøvennlig og aktiv reisevei, til og fra jobb og på fritiden. Både aksjonen og Kronprinsen fyller 50 år i år.

Kronprinsen er ventet å ankomme på sykkel en gang mellom klokken 09.30 - 10.00 onsdag 3 mai.  Presse som ønsker å være til stede når Kronprinsen ankommer Slottet kan akkreditere seg til [email protected] innen tirsdag 2. mai klokken 14.00.

I 2012 syklet Kronprinsesse Mette-Marit den to mil lange turen fra Skaugum til Slottet i anledning aksjonen. På Twitter lovet Kronprinsessen å sykle til jobb dersom Kronprins Haakon skrudde av Mac’en under energisparekampanjen Earth Hour. I anledning 50-årsmarkeringen ønsker Kronprinsen også å støtte aksjonen. Han vil komme syklende sammen med representanter fra Norges Bedriftsidrettsforbund, som arrangerer Sykle til jobben-aksjonen. 

Tidligere samme dag stiller samferdselsminister Nygård til presselansering på Sykle til jobben-standen på sjøsiden av Rådhusplassen i Oslo fra klokken 08.00 - 09.00. Dit kommer også idrettspresidenten, Byrådet i Oslo for miljø og samferdsel, samt representanter fra bl.a. NHO, LO og Syklistenes landsforening. Det vil være muligheter for intervjuer, og å filme både statsråden, syklister og talspersoner.

Om Sykle til jobben 

8 av 10 nordmenn sitter for mye i hverdagen. Nye tall fra FHI og Norges idrettshøgskole ble presentert onsdag.

– Mer aktivitet er med på å gi oss mange, ekstra gode leveår. Vi trenger et felles løft, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Bedriftsidretten har lang erfaring i å legge til rette for aktivitet for voksne. Vi tror mer på gulrot enn pisk. Er det noe vi vet fungerer som motivator for mer aktivitet, så er det å være aktiv sammen med andre.

Sykle til jobben er et slikt fellesskap. Du kan delta med venner, familie, kolleger og 40 000 andre deltakere. Nå oppfordrer kampanjeleder Ola Flo Zachariasen alle om å bli med på årets jubileumskampanje som går av stabelen mellom 3. mai og 16. juni. 

– Kan du la bilen stå og i stedet gå eller sykle til trening eller til toget, er det bra for både helsa og miljøet, sier Flo Zachariasen.  Sykle til jobben passer for alle, uansett fysisk form. All aktivitet som du gjør i løpet av dagen kan du registrere for å få poeng, opplyser han. 

Vi har tall på at kampanjen fremmer økt aktivitet blant deltakerne. I tillegg bidrar en mer aktiv reisevei til mindre trafikk langs veiene, noe som har gitt store besparelser på utslipp av CO2. Over 50 kommuner i landet har inngått avtale med Bedriftsidretten som sikrer alle innbyggere og ansatte gratis deltakelse. På Sykle til jobben sin nettside ligger oversikten over alle gratiskommunene rundt om i landet.

– Det betyr at kommunen allerede har betalt for at innbyggerne kan delta helt gratis på Sykle til jobben-aksjonen, opplyser Flo Zachariasen. 

Flere tusen bedrifter har også egne avtaler for sine ansatte. 

 Det er flott at kommuner og bedrifter over hele landet vil legge til rette for mer hverdagsaktivitet. Det er godt dokumentert at aktive ansatte gir en rekke positive gevinster, avslutter han.

 

28.04.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook