Hopp til hovedinnhold

Oscarshall åpner for publikum

Lystslottet Oscarshall på Bygdøy åpner for sommeren 3. juni. Publikum får mulighet til å oppleve hvordan parken blir restaurert og det historiske anlegget i dialog med dagsaktuell samtidskunst. 

Sommeren 2022 var Oscarshall stengt på grunn av restaureringsarbeider i parken. I år er det lagt til rette for helt spesielle opplevelser ved lystslottet.

Pressevisning

Vi ønsker velkommen til pressevisning på Oscarshall torsdag 1. juni klokken 10.00. Lederen av De kongelige samlinger Gunhild Varvin og fagleder Sandra Lorentzen vil være til stede og gi en omvisning.

Media som ønsker å bli med på pressevisningen bes søke om akkreditering via lenken nedenfor innen onsdag 31. mai klokken 14.00.

Skjema for akkreditering

Nyrestaurert park

Oscarshalls arkitekt, Johan Henrik Nebelong (1817-1871), betraktet parken omkring lystslottet som en integrert del av sin helhetlige plan. Parken og bygningene skulle spille sammen, og romantiske, slyngende stier skulle følge kurvene i terrenget. Men gjennom snart 200 år har stiene og vegetasjonen i parken endret seg. Det siste året er det derfor lagt ned mye arbeid for å gjenskape Nebelongs opprinnelige plan. Nå er rehabiliteringen i sluttfasen, og gjennom sommeren kan publikum oppleve siste fase i restaureringen av parken.

Det første stedet for samtidskunst

Oscarshall er det første stedet i Norge som er bygget som et samtidsmuseum for norsk kunst. Datidens norske samtidskunstnere, som Adolph Tidemand, Hans Gude, Joachim Frich, Hans Michelsen og Christopher Borch, fikk i oppdrag å skape arbeider til utsmykning av rommene.

I sommer blir Oscarshall på nytt en arena for samtidskunst gjennom et samarbeid mellom De kongelige samlinger og Kunsthøgskolen i Oslo. Nye arbeider fra vår egen tid vises i dialog med det historiske komplekset. Verkene er skapt av ti kunstnere fra linjen Grafikk og Tegning.

Åpent for publikum

Anlegget - med hovedbygning, øvrige bygninger og parken omkring - regnes som nygotikkens hovedverk i Norge og er et av landets viktigste nasjonalromantiske minnesmerker. Dørene åpner for publikum lørdag 3. juni klokken 11.00.

Parken og samtidskunstutstillingen er gratis tilgjengelig for publikum i lystslottets åpningstider.

Billetter omvisninger i de historiske interiørene kan enten løses på stedet eller kjøpes via Ticketmaster.

Mer informasjon her

Kontaktinformasjon:

Gunhild Varvin, Sjef de kongelige samlinger, [email protected], 402 17 573

Sara Svanemyr, kommunikasjonsrådgiver, [email protected], 95 25 80 40

23.05.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Oscarshall og det tilhørende parkanlegget er åpent for publikum om sommeren. Sesongen 2024 starter 3. mai.

Vi gleder oss!

 

Du kan kjøpe billett til omvisningene på Oscarshall hos Ticketmaster eller i Galleri Joséphine. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff