Hopp til hovedinnhold

Dissimilisfestivalen 2023

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen og Prinsesse Astrid, fru Ferner er til stede ved åpningen av Dissimilisfestivalen på Rådhusplassen i Oslo fredag 2. juni klokken 17.00.

Årets festival blir åpnet av ordfører i Oslo, Marianne Borgen.

Pressemelding fra arrangør

Over 300 Dissimilisartister fra hele landet entrer scenen denne helgen og byr på musikalske opplevelser, masse trøkk, rørende øyeblikk og et helt unikt mangfold. - Vi ser frem til storslått besøk av Kronprinsessen og Dissimilis Norge sin høyeste beskytter Prinsesse Astrid, fru Ferner, sier generalsekretær Benjamin Zahl Bergem. 

Dissimilisfestivalen ble arrangert for første gang i 1991, er med dette en av Oslo eldste festivaler og den eneste av sitt slag. Festivalen har siden 2018 vært en del av Musikkfest Oslo, og byr på musikk og underholdning i alle sjangre. ‍Gratis, og åpent for alle! Målet er å bidra til positiv synliggjøring, inkludering og et større kunstnerisk mangfold! 

Aldri har man i Dissimilis vært redd for å innta nye skanser og å prøve nye ting. Dette gjelder i særdeleshet også festivalen, som arrangeres for 31. gang, og likefullt byr på nye innslag, nyheter på festivalområdet og et spennende festivalprogram.

I år er det rekordmange deltakere fra hele landet, blant annet kommer det band og kor hele veien fra Vadsø og Harstad, som er med for første gang. Totalt er det 47 band og grupper som står oppført på programmet, som styres opp av kjente og kjære konferansierer, i form av Stian Barsnes-Simonsen og Dean-Erik Andersen.

Vi oppfordrer sterkt til å ta turen innom Rådhusplassen – og garanterer magisk stemning og musikalske fremførelser med en tilstedeværelse og ekthet helt utenom det vanlige!

Om Dissimilis

Dissimilis arbeider for at mennesker med utviklingshemming og andre funksjonsnedsettelser skal ha en plass i det kulturelle samfunnet som likestilte utøvere og mennesker. Med dette vil vi bidra til et rikere menneskesyn og et mer åpent og tolerant samfunn. Dissimilis gir et unikt tilrettelagt kulturtilbud, som utover deltakelse og opplæring i kreative aktiviteter, fremmer sosial tilhørighet, verdighet og livskvalitet.

Tid: Fredag 2. juni klokken 17 – 21 og lørdag 3. juni klokken 11-18
Sted: Rådhusplassen i Oslo, retning Kontraskjæret     

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke festivalåpningen må søke om akkreditering elektronisk til Benjamin Zahl Bergem (festivalsjef og generalsekretær i Dissimilis Norge) [email protected] innen torsdag 1. juni 2023 klokken 15.00.

 

26.05.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Relaterte lenker