Hopp til hovedinnhold

Presseinvitasjon: Grunnsteinsnedleggelse på Vikingtidsmuseet

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit legger ned grunnsteinen til det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy tirsdag 4. juni. Etter seremonien blir det befaring i råbygget til det nye museet, som er under oppføring.

Pressemelding fra Statsbygg

Det nye anlegget blir verdens største og mest innholdsrike museum om vikingtiden. Her vil vikingskipene og resten av samlingene fra vikingtiden kunne presenteres på en sikrere og mer publikumsvennlig måte enn i dag.

Vikingtidsmuseet vil bestå av to deler der et stort nybygg kobles på dagens vikingskiphus. Arbeidene med råbygget til den nye delen er godt i gang, og for tiden jobbes det med utstillingsetasjene.

Tirsdag 4. juni legger Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit legger ned grunnsteinen til det nye museet. Etter seremonien kan forhåndspåmeldt presse også få en omvisning på byggeplassen til det nye museet.

Tid: 4. juni 2024.
Presse og andre inviterte må være på plass senest kl. 10:45. Etter dette stenges området.

Sted: Byggeplass, Huk Aveny 35, 0287 Oslo.

Akkreditering:
Presse kan melde seg på grunnstensnedleggelsen til [email protected] senest mandag 3. juni. Si spesifikt fra hvis du i tillegg til også ønsker å være med på befaringen i etterkant.

Praktisk:
Befaringene for presse og andre påmeldte vil foregå i grupper på ca. 10 personer. Til befaringen får du utdelt hjelm og annet sikkerhetsutstyr. Merk at du ikke kan komme i shorts eller skjørt hvis du vil være med på befaringen.

Program

10.45:

Oppmøte på byggeplassen

11.00:

  • Fanfare ved Jørn Simenstad
  • Musikalsk innslag ved Stella Vitae
  • Velkommen og tale ved administrerende direktør Harald V.Nikolaisen, Statsbygg
  • Tale ved forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel, Kunnskapsdepartementet
  • Tale ved pro-rektor Åsa Gornitzka, Universitetet i Oslo
  • Tale ved direktør Aud V. Tønnessen, Kulturhistorisk museum
  • Grunnsteinsnedleggelse ved H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit
  • Musikalsk innslag ved Stella Vitae
  • Enkel servering
  • Arrangementet avrundes


13.00:

Befaringer

 

29.05.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Fakta: Hva er en grunnstein?

Høytidelige markeringer når man bygger et nytt bygg har lange tradisjoner. I romertiden hadde man seremonier for å blidgjøre gudene. I middeleladeren ble det et fast ritual å legge ned grunnsteiner.

I dag er ikke en grunnstein en stein, men et skrin, som fungerer som en tidskapsel. Her legger man gjenstander som sier noe om dem som skal bruke bygget og tiden da grunnstenen ble lagt ned.