Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen går tur med flykningguidene til Røde Kors

Aldri før har så mange flyktninger oppsøkt Røde kors for å trene på norsk. Torsdag går Kronprinsen tur med deltakere i tilbudet “Flyktningguide”.

Pressemelding fra arrangør:

Besøket markerer Verdens flyktningdag.   

– Flyktningguide og andre aktiviteter for nyankomne flyktninger er viktige arenaer fordi de er et supplement til det offentlige introduksjonsprogrammet. Her får man muligheten til å øve på norsk i en uformell setting. Det gir økt selvtillit til å bruke språket på andre arenaer også, som for eksempel jobb, sier Anne Bergh, generalsekretær i Røde Kors. 

Flyktningguide er en aktivitet hvor nyankomne flyktninger får en frivillig person som følger dem tett opp. Her øver man på norsk sammen, blir kjent i lokalmiljøet sitt og få seg et nettverk. Man møtes for å gå på tur, drikke kaffe sammen, lage mat eller bare for å prate. Fra 2022 til 2023 økte antall deltakere i aktiviteten med over 20 prosent. På andre aktiviteter som norsktrening var det 12.000 besøk i 2021 mot over 30.000 besøk i fjor. Bare i Oslo har det vært godt over 15.000 besøk så langt i år, og køene for å være med på norsktrening er ofte lange.  

– Allerede så langt i år er det enda flere deltakere enn rekordåret i fjor. Vi ser en stor økning i alle våre migrasjonsaktiviteter enten det er på asylmottak, på våre norsktreningstilbud eller på de åpne møteplassene våre, sier Bergh.  

Norge tar imot flyktninger fra blant annet Ukraina, Syria, Afghanistan, Eritrea og Tyrkia – og felles for alle er at de i likhet med resten av samfunnet ønsker å skape et godt liv for seg selv og familien. De aller fleste Røde Kors møter forteller at de ønsker å lære seg norsk og bli en likeverdig del av samfunnet. Kjennskap til lokalsamfunnet og muligheten til å praktisere språk er avgjørende for vellykket integrering. 

Torsdag er det verdensdagen for flyktninger. H.K.H. Kronprinsen går tur på Bygdøy med flyktninger og frivillige flyktningguider fra Røde Kors for å markere dagen. Her blir også ordfører i Oslo, Anne Lindboe med sammen med Røde Kors’ generalsekretær Anne Bergh og leder av Oslo Røde Kors Astrid Solberg.  

Praktisk informasjon:  

Hvor: Bygdøy sjøbad, Oslo.  

Når: Torsdag 20. Juni klokken 15.00 

Akkreditering: Pressen er velkommen til å bli med fra klokken 15.00 til klokken 16.00. Presse som ønsker å være med på turen bes akkreditere seg til [email protected] 

19.06.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook