Hopp til hovedinnhold

Seksjon for vakt og resepsjon

Slottets vakt og resepsjon tar i mot alle besøkende til Det kongelige slott og bemanner Hoffets sentralbord. Seksjonen har også ansvaret for Slottets vaktsentral.

Fra gammelt av var en knekt en person som voktet en høytstående person, og i dag er knektene resepsjonsvakter på Det kongelige slott. Slottsknektene tar alltid imot og ser av sted medlemmer av Kongefamilien når de passerer gjennom Slottets hovedport. I tillegg tar de imot alle gjester som kommer til Slottet, både gjennom hovedporten og i resepsjonen.

Seksjonen har ansvaret for Slottets vaktsentral, som er bemannet hele døgnet alle årets dager. Der betjener man alle alarmsystemer og har oppsyn med området rundt Slottet i samarbeid med Hans Majestet Kongens Garde, som står for vaktholdet.

Vakt og resepsjon betjener Slottets sentralbord og administrerer post- og budtjenesten, som utføres av ordonnansene. ”Ordonnans” er en gammel betegnelse på en militær person som blant annet har som oppgave å bringe ordrer. Det er gardister fra Hans Majestet Kongens Garde som utfører tjenesten, og det er flere ordonnanser tilknyttet seksjonen til enhver tid.

Seksjonen har også ansvar for at riktig flagg til enhver tid vaier over Slottets tak.

Organisering

Seksjon for vakt og resepsjon er en del av Sikkerhetsavdelingen og ledes av Anne Nouri.

 

20.04.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook