Hopp til hovedinnhold

Praktisk informasjon: Det kongelige slott

Slottet er åpent for publikum om sommeren. Her finnes svar på de vanligste spørsmålene i forbindelse med omvisninger og arrangementer på Slottet.

Atkomst

Publikumsinngangen befinner seg utenfor Slottsgården på Slottets vestre side. Det er "på baksiden" dersom du kommer fra Slottsplassen.


Publikumsinngangen ved omvisninger er via Slottsgården Publikumsinngangen ved omvisninger er via Slottsgården "på baksiden" av Slottet. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Barnevogner

Det er ikke anledning til å ta barnevogner med inn på omvisningen, men de kan settes settes igjen i publikumsområdet hvor de står helt trygt. Barna kan selvsagt tas med på omvisningen.

Bevegelseshemmede

Omvisningene går over to etasjer. For eldre og bevegelseshemmede er det mulig å bruke heis. Vi har også rullestoler og rullatorer til utlån, i tillegg til klappstoler for de som kunne ha behov for å sitte ned litt underveis. Ønsker man å gå i trapper, men trenger litt støtte, vil vårt personale være behjelpelig.

På grunn av bygningens beskaffenhet, må store elektriske rullestoler transporteres med heis direkte til 2. etasje.

Billetter

Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på siden dersom du bruker mobil).

Billetter er tilgjengelig gjennom Ticketmaster på nett eller på telefon 815 33 133. Sensongens billettsalg starter i begynnelsen av mars. Et lite antall billetter er tilgjengelig ved inngangen, men vi anbefaler å kjøpe billett i forkant da billettene ved inngangen raskt blir utsolgt.

Ticketmaster.no

Bestilling av omvisning for lukkede grupper kan gjøres på e-post til grupper@billettservice.no eller til telefon 815 33 321.

Fotografering

Det er ikke tillatt å fotografere inne på Det kongelige slott, men det er lagt til rette for foto i publikumsområdet ved ankomst i Nedre vestibyle. Her finner du en egen fotovegg med bakgrunn fra Store festsal. 

Omvisningsleder Nina Høye foran fotoveggen i Nedre Vestibyle. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.Omvisningsleder Nina Høye foran fotoveggen i Nedre Vestibyle. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Garderobe

Publikum må låse inn vesker, ytterklær, kameraer og paraplyer i garderobeskapene. Barnevogner og bæremeiser plasseres også i garderoben.

Hunder

Førerhunder er velkomne til å ledsage på omvisning.

Mobiltelefoner

Av hensyn til guidene og de andre besøkende, skal mobiltelefoner være avstengt under omvisningene.

Parkering

Det er ikke anledning til å parkere biler og busser ved slottsbygningen. Det gjøres unntak for biler med handikapoblat.

Souvenirer

Etter omvisningen har publikum anledning til å handle i Slottsbutikken. Den befinner seg i Vestibylen ved siden av garderoben. Her selges souvenirer som krus og te-lyslykter, servietter og fyrstikker, blokker og blyanter, bøker og postkort.


I Slottsboden finnes et utvalg souvenirer. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.I Slottsboden finnes et utvalg souvenirer. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.

Det er også et lite utvalg souvenirer i billettboden utenfor Slottsgården. 

Toaletter

Det finnes toaletter for publikum i garderobeområdet. Det finnes også handikaptoaletter på Slottet.

Åpningstider

Detaljerte opplysninger om åpningstider finner du i faktaboksen til høyre (eller lenger nede på denne siden dersom du bruker mobil).

 

 

05.07.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Smakebit fra omvisninger på Det kongelige slott. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff.
Fakta

Åpningstider 2018

Publikumssesongen på Det kongelige slott ble avsluttet 18. august. Vi ønsker velkommen tilbake sommeren 2019.

I sesongen starter omvisningene hvert 20. minutt og varer omlag en time:

  • Mandag - torsdag: 11.00 - 17.00
  • Fredager: 12.00 - 17.00
  • Lørdag - søndag: 10.00 - 17.00

Det gis omvisninger på engelsk alle dager klokken 12.00, 14.00, 14.20 og 16.00.

Fakta

Billetter 2019

Billetter til omvisninger på Slottet er tilgjengelig gjennom Ticketmaster fra 1. mars hvert år.

I sesongen er et lite antall billetter til samme dags omvisninger å få  kjøpt ved inngangen. Vær oppmerksom på at billettene ved inngangen raskt blir utsolgt. Vi anbefaler derfor å kjøpe på forhånd.

Priser sesongen 2018 var:

  • Voksne: 135,-
  • Kombinasjonsbillett Slottet + Dronning Sonja KunstStall: 200,-
  • Barn (3-12 år), honnør og student: 105,-
  • Barn under 3 år har gratis adgang
  • Ledsager for handikappede har gratis adgang
  • Forhåndsbestilte, lukkede grupper à 30 personer kr. 105,- pr. person.

 

Fakta

Slottets kulturformidling på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.