Hopp til hovedinnhold

Praktisk informasjon: Det kongelige slott

Slottet er normalt åpent for publikum om sommeren. Her finnes svar på de vanligste spørsmålene i forbindelse med omvisninger og arrangementer på Slottet.

Sesongen 2023 varer fra 24. juni til 17. august.

Atkomst

Publikumsinngangen befinner seg utenfor Slottsgården på Slottets vestre side. Det er "på baksiden" dersom du kommer fra Slottsplassen.

Publikumsinngangen ved omvisninger er via Slottsgården "på baksiden" av Slottet. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Barnevogner

Det er ikke anledning til å ta barnevogner med inn på omvisningen, men de kan settes settes igjen i publikumsområdet hvor de står helt trygt. Barna kan selvsagt tas med på omvisningen.

Bevegelseshemmede

Omvisningene går over to etasjer. For eldre og bevegelseshemmede er det mulig å bruke heis. Vi har også rullestoler og rullatorer til utlån, i tillegg til klappstoler for de som kunne ha behov for å sitte ned litt underveis. Ønsker man å gå i trapper, men trenger litt støtte, vil vårt personale være behjelpelig.

På grunn av bygningens beskaffenhet, må store elektriske rullestoler transporteres med heis direkte til 2. etasje.

Billetter

Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på siden dersom du bruker mobil).

Billetter er tilgjengelig gjennom Ticketmaster på nett og i app. Sesongens billettsalg starter tidlig i mars hvert år. Et lite antall billetter er tilgjengelig ved inngangen, men vi anbefaler å kjøpe billett i forkant da billettene ved inngangen raskt blir utsolgt.

Ticketmaster.no

Ticketmaster: Gruppebestilling

Fotografering

Det er ikke tillatt å fotografere inne på Det kongelige slott, men det er lagt til rette for foto i publikumsområdet ved ankomst i Nedre vestibyle. Her finner du en egen fotovegg med bakgrunn fra Store festsal. 

Garderobe

Publikum må låse inn vesker, ytterklær, kameraer og paraplyer i garderobeskapene. Barnevogner og bæremeiser plasseres også i garderoben.

Hunder

Førerhunder er velkomne til å ledsage på omvisninger.

Mobiltelefoner

Av hensyn til guidene og de andre besøkende, skal mobiltelefoner være avstengt under omvisningene.

Parkering

Det er ikke anledning til å parkere biler og busser ved slottsbygningen. Det gjøres unntak for biler med handikapoblat.

Souvenirer

Etter omvisningen har publikum anledning til å handle i Slottsbutikken. Den befinner seg i Vestibylen ved siden av garderoben. Her selges souvenirer som krus og te-lyslykter, servietter og fyrstikker, blokker og blyanter, bøker og postkort.

I Slottsboden finnes et utvalg souvenirer. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.
Det er også et lite utvalg souvenirer i billettboden utenfor Slottsgården. 

Telefonnummer

Telefonnummeret til Åpent Slott er 22 04 89 64. Det er bemannet fra 10.00 til 17.00 i publikumssesongen. Utenom sesong, ber vi publikum ta kontakt via Slottets sentralbord: 22 04 87 00.

Toaletter

Det finnes toaletter for publikum i garderobeområdet. Det finnes også handikaptoaletter på Slottet.

Åpningstider

Detaljerte opplysninger om åpningstider finner du i faktaboksen til høyre (eller lenger nede på denne siden dersom du bruker mobil).

 

28.02.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Smakebit fra omvisninger på Det kongelige slott. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff.
Fakta

Åpningstider 

Det kongelige slott er åpent for omvisninger fra 24. juni til og med 17. august 2023.

Det er åpent mandag - søndag 10.00-17.00 (siste omvisning).
Men OBS: 4. juli, 20. juli og 11. august: 13.00-17.00.

Omvisningene varer i ca. 45 minutter og starter hvert 20. minutt. Det gis omvisninger på engelsk 12.00, 12.20, 14.00, 14.20 og 16.00.

Fugleværelset. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff.
Fakta

Billetter

Sesongen 2023 varer fra 24. juni til 17. august. Billetter er i salg fra tidlig i mars og ut sesongen. Prisene inkluderer billettavgift på kroner 25,- ved kjøp gjennom Ticketmaster. I sesongen er et antall restbilletter tilgjengelig i døren.

  • Voksen: 175,-
  • Honnør/student: 145,-
  • Barn (6 – 18): 125,-
  • Barn fra 0 – 5: gratis
  • Lukkede grupper inntil 40 personer: 5500,-


Kombinasjonsbillett til Slottet og Dronning Sonja KunstStall:

  • Voksen: 265,-
  • Honnør/student: 215,-
  • Barn: 165,-

 

Fakta

De kongelige samlinger på Facebook og Instagram

Her får du smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.

Du finner også informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall. Facebook-arrangementer gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.