Hopp til hovedinnhold

Omvisninger på Det kongelige slott

Det kongelige slott er åpent for publikum om sommeren. Sesongen 2020 starter 20. juni og varer til og med 23. august. Billettsalget starter alltid 1. mars for omvisninger samme år.

Alle som besøker Slottet må følge en guidet omvisning, og i sesongen holdes omvisninger hvert 15.-20. minutt gjennom hele åpningstiden hver dag.

Smakebit fra omvisninger på Det kongelige slott. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff.


I tillegg til besøk i Slottets vakreste representasjonsrom, settes det hvert år opp en egen utstilling. I sommer vil utstillingen markere 75-årsjubileet for frigjøringen etter 2. verdenskrig.

I 2019 var det 150 år siden Dronning Maud ble født. Det markerte vi gjennom utstillingen "Dronningmøter".

Dronningmøter

Maud var dronning av Norge fra 1905 frem til sin død i 1938. Da Kong Harald overtok tronen etter Kong Olav 17. januar 1991, ble Kronprinsesse Sonja Norges første dronning på 53 år

Gjennom antrekk og gjenstander fortalte utstillingen i 2019 om ulike situasjoner der de to dronningene «møtes»: ved Slottsbalkongen, til Afternoon Tea i Speilsalen, til storslått slottsball i Store festsal og ved en oppdekning for Norges førstedamer, både fortidens og fremtidens, i Store spisesal.

Dronningmøter: I Store festsal finner vi gallakjoler tilhørende Dronning Sonja og Dronning Maud. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Åpningstider og billetter

Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på siden dersom du bruker mobil).

Billetter er tilgjengelig gjennom Ticketmaster på nett eller på telefon 815 33 133. Sensongens billettsalg starter alltid 1. mars. Et lite antall billetter er tilgjengelig ved inngangen, men vi anbefaler å kjøpe billett i forkant da billettene ved inngangen raskt blir utsolgt.

Billetter er tilgjengelige hos Ticketmaster.no

Bestilling av omvisning for lukkede grupper kan gjøres på e-post til grupper@billettservice.no eller til telefon 815 33 321.

Innhold

I tillegg til årets utstilling, får publikum en guidet omvisning i Slottets vakreste representasjonsrom, som Ministersalongen og Den hvite salong. Vi ser Fugleværelset, der alle som skal i audiens hos Hans Majestet Kongen venter på å bli annonsert, og Slottets festsaler. 

Store festsal. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.

Lille og Store festsal er i bruk ved større arrangementer, og når det er gallamiddag på Slottet kan det dekkes til over 200 personer i Store spisesal.

Vi besøker også Slottets fineste gjesteværelse - Kong Haakonsuiten. 

Kong Haakonsuiten har huset både konger og presidenter. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix.

Mer informasjon

Telefonnummeret til Åpent Slott er 22 04 89 64. Det er bemannet fra 10.00 til 17.00 i publikumssesongen. E-post: nina.hoye[at]slottet.no.

 

02.03.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 2020

Det kongelige slott er åpent for omvisninger om sommeren. Sesongen 2020 starter lørdag 20. juni og varer til og med søndag 23. august.

OBS: Billettsalget til sommerens omvisninger på Slottet er foreløpig stanset. Vi legger fortløpende ut informasjon om situasjonen og gleder oss til vi er i normal gjenge.

Omvisningene i sesongen starter omvisningene hvert 15. - 20. minutt og varer omlag en time:

 • Alle dager: 10.00 - 17.00

Det gis omvisninger på engelsk alle dager klokken 12.00, 12.15, 13.00, 13.15, 14.00, 14.15 og 16.00.

Avvikende åpningstider

Enkelte dager kan det være stengt eller ha andre åpningstider på grunn av annen aktivitet på Slottet. Det annonseres her og på Facebook og gjelder:

 • mandag 22. juni (stengt)
 • tirsdag 23. juni (stengt)
 • fredag 3. juli (åpner 13.00)
 • mandag 20. juli (åpner 13.00)
 • fredag 14. august (åpner 12.00)
 • onsdag 19. august (åpner 13.00)

 

Fakta

Billetter 2020


OBS: Billettsalget til sommerens omvisninger på Slottet er foreløpig stanset. Vi legger fortløpende ut informasjon om situasjonen og gleder oss til vi er i normal gjenge.

Billetter til omvisninger på Slottet er tilgjengelig gjennom Ticketmaster fra 1. mars hvert år.

I sesongen er et lite antall billetter til samme dags omvisninger også å få kjøpt ved inngangen. Vær oppmerksom på at billettene ved inngangen raskt blir utsolgt. Vi anbefaler derfor å kjøpe på forhånd.

Priser sesongen 2020:

 • Voksne: 140,-
 • Barn (3-12 år), honnør og student: 110,-
 • Barn under 3 år har gratis adgang
 • Ledsager for handikappede har gratis adgang
 • Forhåndsbestilte, lukkede grupper à 30 personer for omvisning på Slottet kr. 110,- pr. person.

 • Kombinasjonsbillett: Se både Slottet og Dronning Sonja KunstStall: 200,-
Ministersalongen. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.
Fakta

De kongelige samlinger på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.

I tillegg poster vi smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.