Hopp til hovedinnhold

Omvisninger på Det kongelige slott

Det kongelige slott er åpent for omvisninger fra 24. juni til og med 17. august 2023.

Det kongelige slott er åpent for publikum om sommeren. Billettsalget starter tidlig i mars hvert år for omvisninger i årets sesong. Alle som besøker Slottet må følge en guidet omvisning, og i sesongen holdes omvisninger hvert 20. minutt gjennom hele åpningstiden hver dag.

Omvisningene 2023

Etter to år med koronastengte dører, var det med stor glede vi kunne ønske mer enn 43000 besøkende velkommen til omvisning i 2022. Den 24. juni 2023 åpnes dørene igjen, slik at enda flere får muligheten til å bli bedre kjent med bygningens unike historie og oppleve hvordan det er å være i Slottets mange historiske rom og saler.

Denne sommeren blir det satt ekstra søkelys på våre stolte håndverkstradisjoner ved at en praktgjenstand i hvert offisielle rom blir løftet fram. Se hvordan utvalgte gjenstander og håndverk er med på å skape viktige rammer for representasjon i Norge.

Den hvite salong var opprinnelig Dronning Joséphines audiensværelse. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

På omvisning får publikum får en guidet tur gjennom Slottets vakreste representasjonsrom, som Ministersalongen og Den hvite salong. Vi ser Fugleværelset, der alle som skal i audiens hos Hans Majestet Kongen venter på å bli annonsert, og Slottets festsaler. 

Store festsal. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.

Lille og Store festsal er i bruk ved større arrangementer, og når det er gallamiddag på Slottet kan det dekkes til over 200 personer i Store spisesal.

Slottskapellet danner ramme om viktige hendelser i Kongefamiliens liv. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Åpningstider og billetter

Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på siden dersom du bruker mobil).

Billetter er tilgjengelig gjennom Ticketmaster på nett og i app. Sensongens billettsalg starter rundt 1. mars. Et lite antall billetter er tilgjengelig ved inngangen, men vi anbefaler å kjøpe billett i forkant da billettene ved inngangen raskt blir utsolgt.

Billetter er tilgjengelige hos Ticketmaster.no

Bestilling av omvisning for lukkede grupper kan gjøres her (i sesongen): 

Ticketmaster: Gruppesalg

Mer informasjon

I publikumssesongen (juni-august), er direkte telefonnummer til Åpent Slott 22 04 89 64. Det er da bemannet fra 10.00 til 17.00.

Utenfor sesong: ring Slottets sentralbord: 22 04 87 00.

 

28.02.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Det kongelige slott er åpent for omvisninger fra 24. juni til og med 17. august 2023.

Det er åpent mandag - søndag 10.00-17.00 (siste omvisning).
Men OBS: 4. juli, 20. juli og 11. august: 13.00-17.00.

Omvisningene varer i ca. 45 minutter og starter hvert 20. minutt. Det gis omvisninger på engelsk 12.00, 12.20, 14.00, 14.20 og 16.00.

Fugleværelset. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff.
Fakta

Billetter

Sesongen 2023 varer fra 24. juni til 17. august. Billetter er i salg fra tidlig i mars og ut sesongen. Prisene inkluderer billettavgift på kroner 25,- ved kjøp gjennom Ticketmaster. I sesongen er et antall restbilletter tilgjengelig i døren.

  • Voksen: 175,-
  • Honnør/student: 145,-
  • Barn (6 – 18): 125,-
  • Barn fra 0 – 5: gratis
  • Lukkede grupper inntil 40 personer: 5500,-


Kombinasjonsbillett til Slottet og Dronning Sonja KunstStall:

  • Voksen: 265,-
  • Honnør/student: 215,-
  • Barn: 165,-

 

Fakta

De kongelige samlinger på Facebook og Instagram

Her får du smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.

Du finner også informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall. Facebook-arrangementer gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.