Hopp til hovedinnhold

Omvisninger på Det kongelige slott

På grunn av de smittevernhensyn som må gjelde ved Det kongelige hoff, lar det seg dessverre ikke gjøre å åpne for omvisninger i sommer. 

Vi ser fram til å ønske alle velkommen tilbake sommeren 2022.

En vanlig omvisning

Det kongelige slott er normalt åpent for publikum om sommeren. Billettsalget starter 1. mars for omvisninger samme år. 

Alle som besøker Slottet må følge en guidet omvisning, og i sesongen holdes omvisninger hvert 15.-20. minutt gjennom hele åpningstiden hver dag.

Smakebit fra omvisninger på Det kongelige slott. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff.


I tillegg til besøk i Slottets vakreste representasjonsrom, settes det hvert år opp en egen utstilling.I 2019 var det 150 år siden Dronning Maud ble født. Det markerte vi gjennom utstillingen "Dronningmøter". 

Dronningmøter

Vår siste utstilling var sommeren 2019: Drønningmøter.
Dronning Maud var dronning av Norge fra 1905 frem til sin død i 1938. Da Kong Harald overtok tronen etter Kong Olav 17. januar 1991, ble Kronprinsesse Sonja Norges første dronning på 53 år

Gjennom antrekk og gjenstander fortalte utstillingen i om ulike situasjoner der de to dronningene «møtes»: ved Slottsbalkongen, til Afternoon Tea i Speilsalen, til storslått slottsball i Store festsal og ved en oppdekning for Norges førstedamer, både fortidens og fremtidens, i Store spisesal.

Dronningmøter: I Store festsal finner vi gallakjoler tilhørende Dronning Sonja og Dronning Maud. Foto: Øivind Möller Bakken, Det kongelige hoff

Åpningstider og billetter

Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på siden dersom du bruker mobil).

Billetter er tilgjengelig gjennom Ticketmaster på nett eller på telefon 815 33 133. Sensongens billettsalg starter normalt 1. mars. Et lite antall billetter er tilgjengelig ved inngangen, men vi anbefaler å kjøpe billett i forkant da billettene ved inngangen raskt blir utsolgt.

Billetter er normalt tilgjengelige hos Ticketmaster.no

Bestilling av omvisning for lukkede grupper kan gjøres på e-post til [email protected] eller til telefon 815 33 321.

Innhold

I tillegg til årets utstilling, får publikum en guidet omvisning i Slottets vakreste representasjonsrom, som Ministersalongen og Den hvite salong. Vi ser Fugleværelset, der alle som skal i audiens hos Hans Majestet Kongen venter på å bli annonsert, og Slottets festsaler. 

Store festsal. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.

Lille og Store festsal er i bruk ved større arrangementer, og når det er gallamiddag på Slottet kan det dekkes til over 200 personer i Store spisesal.

Vi besøker også Slottets fineste gjesteværelse - Kong Haakonsuiten. 

Kong Haakonsuiten har huset både konger og presidenter. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix.

Mer informasjon

Telefonnummeret til Åpent Slott er 22 04 89 64. Det er bemannet fra 10.00 til 17.00 i publikumssesongen. E-post: nina.hoye[at]slottet.no.

 

25.06.2021

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 2021

På grunn av de smittevernhensyn som må gjelde ved Det kongelige hoff, lar det seg dessverre ikke gjøre å åpne for omvisninger i sommer. Vi ønsker alle velkommen tilbake sommeren 2022

Fakta

Billetter

På grunn av koronapandemien lot det seg dessverre ikke gjøre å åpne for omvisninger i 2021. Vi gleder oss til å kunne ønske alle velkommen sommeren 2022.

Fakta

De kongelige samlinger på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.

I tillegg poster vi smakebiter fra den store mengden kunst, fotografier, dekketøy, sølv, møbler og gjenstander som befinner seg i De kongelige samlinger.