Hopp til hovedinnhold

Omvisninger på Det kongelige slott

Det kongelige slott er åpent for publikum om sommeren. Sesongen 2018 varte fra 23. juni til 18. august. Billettsalget starter alltid 1. mars for omvisninger samme år.

Alle som besøker Slottet må følge en guidet omvisning, og i sesongen holdes omvisninger hvert 20. minutt gjennom hele åpningstiden hver dag.

Smakebit fra omvisninger på Det kongelige slott. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff.


I tillegg til besøk i Slottets vakreste representasjonsrom, settes det hvert år opp en egen utstilling. Sommeren 2018 var utstillingen viet Kong Carl Johan, i anledning av at det er 200 år siden han ble kronet til konge av Norge.

Åpningstider og billetter

Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på siden dersom du bruker mobil).

Billetter er tilgjengelig gjennom Ticketmaster på nett eller på telefon 815 33 133. Sensongens billettsalg starter alltid 1. mars. Et lite antall billetter er tilgjengelig ved inngangen, men vi anbefaler å kjøpe billett i forkant da billettene ved inngangen raskt blir utsolgt.

Billetter er tilgjengelige hos Ticketmaster.no

Bestilling av omvisning for lukkede grupper kan gjøres på e-post til grupper@billettservice.no eller til telefon 815 33 321.

Innhold

I tillegg til årets utstilling, får publikum en guidet omvisning i Slottets vakreste representasjonsrom, som Ministersalongen og Statsrådssalen, Den hvite salong og Slottets fineste gjesteværelse - Kong Haakonsuiten. 


Kong Haakonsuiten har huset både konger og presidenter. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix.Kong Haakonsuiten har huset både konger og presidenter. Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix.

Vi ser Fugleværelset, der alle som skal i audiens hos Hans Majestet Kongen venter på å bli annonsert, og Slottets festsaler. Daglige Spisesal benyttes mest til lunsjer. Lille og Store festsal er i bruk ved større arrangementer, og når det er gallamiddag på Slottet kan det dekkes til over 200 personer i Store spisesal.


Store festsal. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.Store festsal. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff.

 

Mer informasjon

Ved behov for mer informasjon, kontakt

 • Maisen Bonnevie, 22 04 88 20 (e-mail: maisen.bonnevie[at]slottet.no)
 • Nina Høye, 22 04 89 52 (e-mail: nina.hoie[at]slottet.no)

 

 

18.09.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Omvisningsleder Nina Høye forteller om årets utstilling på Det kongelige slott. Foto: Christian Lagaard, Det kongelige hoff.
Fakta

Åpningstider 2018

Publikumssesongen på Det kongelige slott ble avsluttet 18. august. Vi ønsker velkommen tilbake sommeren 2019.

I sesongen starter omvisningene hvert 20. minutt og varer omlag en time:

 • Mandag - torsdag: 11.00 - 17.00
 • Fredager: 12.00 - 17.00
 • Lørdag - søndag: 10.00 - 17.00

Det gis omvisninger på engelsk alle dager klokken 12.00, 14.00, 14.20 og 16.00.

Fakta

Billetter 2019

Billetter til omvisninger på Slottet er tilgjengelig gjennom Ticketmaster fra 1. mars hvert år.

I sesongen er et lite antall billetter til samme dags omvisninger å få  kjøpt ved inngangen. Vær oppmerksom på at billettene ved inngangen raskt blir utsolgt. Vi anbefaler derfor å kjøpe på forhånd.

Priser sesongen 2018 var:

 • Voksne: 135,-
 • Kombinasjonsbillett Slottet + Dronning Sonja KunstStall: 200,-
 • Barn (3-12 år), honnør og student: 105,-
 • Barn under 3 år har gratis adgang
 • Ledsager for handikappede har gratis adgang
 • Forhåndsbestilte, lukkede grupper à 30 personer kr. 105,- pr. person.

 

Fakta

Slottets kulturformidling på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.