Hovmesterseksjonen
Hovmesterseksjonen har ansvaret for all servering i tilknytning til Kongeparets virksomhet og bistår også Kronprinsparets i deres offisielle og private virke.
Oppgavene omfatter blant annet servering ved:
- Møter
- Mottakelser
- Offisielle og private lunsjer for inntil 225 personer
- Offisielle og private middager for inntil 225 personer
- Seksjonen har ansvar for Slottets vinkjeller og vedlikehold av Slottets brukssølv
Hovmesterseksjonen har servicefunksjoner ved de kongelige kontorene, ved møter og audienser.
Organisering
Seksjonen er den del av Det kongelige hushold, og ledes av hovmester Karianne Dyrberg. Ved større arrangementer innkaller seksjonen ekstern ekstrahjelp i tillegg til sin faste stab.
Hans Majestet Kongens kammertjeneste er også en del av seksjonen.
Arbeidet utføres på Det kongelige slott, K/S Norge og de øvrige kongelige residensene.