Hopp til hovedinnhold

Finnmark 2004

30. august – 1. september 2004 var Kronprinsparet på fylkestur i Finnmark. Kommunene som fikk besøk var Hammerfest, Kvalsund, Måsøy, Lebesby, Gamvik, Vardø og Vadsø. Reisen foregikk med Kongeskipet.

Hammerfest, Kvalsund og Måsøy 

Kronprinsparet ankom Hammerfest mandag morgen fra Kongeskipet. Her var det blant annet kulturelt arrangement på torget. Kronprinsparet ble tatt opp som æresmedlemmer i Isbjørnklubben. På Melkøya ble det gitt orientering og omvisning på Statoils anlegg.

I Kvalsund var det orientering om tidevannskraftverk og Sjøsamisk museum, samt et besøk på Kvalsund sykehjem. I Havøsund, Måsøy kommune, fikk Kronprinsparet orientering om Artic Wind vindmøllepark. De fikk senere se et utdrag fra ”Stormen”.

Lebesby og Gamvik 31. august

I Kjøllefjord fikk Kronprinsparet blant annet omvisning på West Fish Aarsæther, og en orientering om Dyfjord i sjøsamisk perspektiv.

I Mehamn, Gamvik kommune, var det et kulturelt program på torget, og et besøk på Mehamn Helsesenter. På Mehamn Lufthavn åpnet Kronprinsessen Europas nordligste tursti. Senere på dagen var det omvisning på Slettnes fyr. På Kvelden ble det holdt mottagelse om bord i Kongeskipet.

Vardø og Vadsø 1. august

I Vardø var det omvisning Vardø museum, Trekløveret Barnehage og Vardøhus festning. Reisen gikk så videre til Kiberg, hvor Kronprinsen la ned blomster på partisanermonumentet. I Vadsø deltok Kronprinsparet under åpningen av Røde Kors og Kirkens Nødhjelps innsamlingsaksjon. Turen gikk videre til innvandringsmonumentet hvor det ble gitt en orientering om Vadsøs innvandrerhistorie.

Kronprinsparet reiste videre til Kirkenes med Kongeskipet, hvor Fylkesturen ble avsluttet.

14.02.2007

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook