Hopp til hovedinnhold

Thailand 2004

Kronprinsparet besøkte Thailand 23. - 26. november 2004. Reisen omfattet en rekke besøk og omvisninger knyttet til kulturelle severdigheter, næringsliv og humanitært arbeid.

23. november

Kronprinsparet ankom Don Muang internasjonale flyplass til offisiell velkomstseremoni. Kronprinsparet reiste deretter til Boromabiman Mansion; et nyere palass og som fungerte som gjestebolig under besøket. Kronprinsen og Kronprinsessen fikk deretter omvisning på Grand Palace og tilhørende templer.

24. november

Kronprinsparet fikk informasjon om Royal Chitralada Projects – et kongelig landsbruksprosjekt med fokus på bærekraftige foredlingsmetoder. Besøk med fokus på HIV/AIDS problematikken og fattigdomsbekjempelse stod også på programmet.

Kronprinsparet reiste deretter til Hua Hin, hvor Kronprinsparet ble mottatt i audiens hos Kong Bhumibol og Dronning Sirikit. Kronprinsen og Kronprinsessen fikk også en omvisning på Klai Kangwon Palace under besøket i Hua Hin.

25. november

Kronprinsparet deltok på åpningen av et fredsseminar ved Chulalongkorn universitet og åpningen av en norsk designutstilling. Likeså deltok de på en mottagelse gitt av statsminister Thaksini og hans kone Khunying Potjaman Shinawatra i regjeringens representasjonsbolig i Bankok.

26. november

Dagens program startet med besøk hos YARA Thailand med orientering om deres arbeid i landet. Videre besøkte Kronprinsparet Kredtakarn Centre, et senter som arbeider med kvinner og barn som er eller har vært ofte for prostitusjon og menneskehandel.

Deretter besøkte de kongelige Bang Pa-In Palasset og historiske Ayutthaya, som var Thailands hovedstad 1350-1767. Som avslutning på det offisielle besøket var Kronprinsparet tilstede på Loi Krathong Festivalen. Festivalen avholdes i midten av november hvert år og er en Thailands høsttakkefest.

14.02.2007

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook