Hopp til hovedinnhold

Hordaland 2002

I august 2002 gjennomførte Kronprinsparet fylkestur i Hordaland. Kommunene Voss, Kvam, Etne, Odda, Tyssedal, Ullensvang og Ulvik ble besøkt.

Voss og Kvam 13. august

Kronprinsen og Kronprinsessen ankom Voss med tog fra Oslo. I Voss fikk Kronprinsparet først en orientering om Vangskyrkja, etterfulgt av en omvisning i Voss barnehage. Senere fikk Kronprinsparet blant annet se oppvisning i ekstremsport. Besøket i Voss ble avsluttet med en omvisning på Vetleflaten omsorgssenter.

I Øystese, Kvam kommune avla Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit besøk til Ingebrigt Vik museum etterfulgt av omvisning og demonstrasjoner ved Hardanger fartøyvernmuseum. Herfra ble Kronprinsparet rodd til Sandven Hotell i to kyrkjebåter, hvor det var middag på kvelden.

Etne, Odda og Tyssedal 14. august

Etter en omvisning på Fjellstrand verft A/S, ble Kronprinsparet fraktet av Sjøforsvarets MTB’er til Etne kommune. Her fikk de blant annet se et utdrag fra sognespelet ”Kongen frå Etne”.

I Odda fikk Kronprinsparet se ungdomshallen og Bokkotunet bo- og omsorgssenter. Kronprinsen og Kronprinsessen reiste videre til Tyssedal med hest og båt. Her ble det fremført sang og skuespill, før Kronprinsparet fikk en omvisning på Tyssedal kraftstasjon. Senere ble det servert middag på Ullensvang hotell.

Ullensvang 15. august

I Ullensvang fikk Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit en omvisning på Hardanger bestikk. Senere ble det en orientering i Kinsarvik kyrkje med musikalske innslag. Reisen gikk så videre med båt til Ulvik. I Ulvik ble det fremført leikaring og folklore på tusenårsstedet, før Kronprinsparet fikk en omvisning ved bredbåndsselskapet INO A/S. Senere var det omvisning og demonstrasjoner ved Hjeltes gartnerskule.

Etter lunsj på Brakanes hotell avsluttet Kronprinsparet fylkesturen med tog fra Voss til Oslo.

21.09.2007

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook