Hopp til hovedinnhold

Østfold 2001

Kronprinsparet gjennomførte sin andre fylkestur fra 11. til 14. november 2001. Turen gikk til Østfold fylke.

Rømskog og Marker 11. november

Kronprinsparet ankom Rømskog, hvor de overvar en gudstjeneste i Rømskog kirke. Senere ble det avlagt et besøk på eldresenteret. I Marker kommune fikk Kronprinsparet en tur med dampskipet Engebret Soot før en omvisning på Ørje bruk og Haldenvassdragets kanalmuseum. Senere ble idrettshallen besøkt, hvor Kronprinsparet fikk demonstrert ulike aktiviteter. Kvelden ble avsluttet med middag i rådhuset.

Aremark og Rakkestad 12. november

I Aremark startet dagen med en orientering og oppvisning av BMX syklister. Etterpå avla Kronprinsparet besøk på Fossbykollen eldresenter, Aremark skole og Furulund kultursenter, hvor Kronprinsparet signerte plakett. Besøket i Aremark ble avsluttet med lunsj på Arestad gamle prestegård.

I Rakkestad var det et kulturprogram ved rådhuset før Kronprinsen og Kronprinsessen avla Bygdetunet et besøk. Her demonstrerte skolebarn gamle håndtverkstradisjoner, som spinning, veving og pølsemakeri. Neste stopp var ASVO, en HVPU bedrift. Her fikk Kronprinsparet orientering og omvisning. Senere var det konsert i Rakkestad kirke, før kvelden ble rundet av med middag i rådhuset.

Fredrikstad og Råde 13. november

I Fredrikstad åpnet Kronprinsen den nye idrettshallen, Østfoldhallen, og senere avla paret et besøk på St. Croix kultursenter hvor det var kulturprogram. I Gamlebyen besøkte Kronprinparet Balaklava gjestgiveri, hvor Kronprinsen og Kronprinsessen spiste lunsj.

I Råde kommune besøkte Kronprinsparet Spetalen skole hvor de signerte plakett. Så gikk reisen videre til Tomb jordbruksskole og Råde bo- og servicesenter. Senere avla Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit et besøk i Rådhuset, hvor Kronprinsen åpnet kommunens hjemmesider på Internett. Neste stopp på programmet denne dagen var et besøk til bedriften Olimb A/S, etterfulgt av et besøk til Klokkergården barnehage.

Til slutt var det middag i idrettshuset i Råde, hvor Kronprinsen tok det første spadetaket for å markere starten på byggingen av Rådehallen.

Skiptvedt og Spydeberg 14. november

I Skiptvedt startet dagen med musikkandakt i Skiptvedt kirke, etterfulgt av et besøk på Sollia alders- og sykehjem. På Vestgård skole fikk Kronprinsparet en presentasjon av kommunens frivillige organisasjoner, og etter lunsj var det et besøk på Solbergfossen kraftstasjon.

I Spydeberg sentrum ble Tusenårsstedet besøkt, der elever fra kulturskolen opptrådte. Siste besøk på fylkesturen var Spydeberg prestegård, der Kronprinsparet blant annet fikk en historisk orientering.

21.09.2007

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook