Hopp til hovedinnhold

Omvisninger på Oscarshall

Lystslottet Oscarshall er åpent for publikum i sommersesongen, og billetter kjøpes på stedet. Sesongen 2018 ble avsluttet 9. september. Vi ønsker velkommen sommeren 2019.

Oscarshall ligger på Bygdøy utenfor sentrum av Oslo, omkranset av en romantisk park. 

Park og kafé

Parken og gallerikaféen Dronning Joséphine er tilgjengelig for alle i Oscarshalls åpningstid. Det er ikke nødvendig med billett for å hygge seg i parken eller besøke kaféen.


Nederst i parken rundt Oscarshall ligger Kavalérbygningen, der de ansatte hadde tilhold når det var kongelig besøk på lystslottet. I dag ligger det en liten utescene her. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoffNederst i parken rundt Oscarshall ligger Kavalérbygningen, der de ansatte hadde tilhold når det var kongelig besøk på lystslottet. I dag ligger det en liten utescene her. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff

Innhold

Omvisningene gir en guidet tur inne i lystslottets alle tre etasjer. I første etasje finner vi Vestibylen med sitt nesten sakrale preg, Salongen med utskårne figurer inspirert av norsk middelalder, og Spisesalen der samtidens største norske malere utsmykket veggene. 


Salongen på Oscarshall er inspirert av middelalderen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixSalongen på Oscarshall er inspirert av middelalderen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

I annen etasje finner vi Kongens leilighet og i tredje, Dronningens. Dronningens leilighet har fått ny innredning - tilbakeført slik den kan ha sett ut da Dronning Joséphine selv var på besøk.

Vi oppfordrer publikum til å ta en tur i parken etter omvisningen. Les gjerne mer om de enkelte rommene via pekerne i lenkelisten.

Billetter og åpningstider

Billetter kjøpes på stedet. Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på denne siden dersom du bruker mobil).


Billetter kjøpes på stedet, i portnerboligen som ligger til høyre ved ankomst Oscarshall. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpixBilletter kjøpes på stedet, i portnerboligen som ligger til høyre ved ankomst Oscarshall. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Lukkede grupper tas i mot etter avtale i sesongen. For bestilling av omvisninger for lukkede grupper, kontakt publiblikumsansvarlig 

  • For bestilling av gruppeomvisning, ring vår publikumskontakt på mobil 952 86 155.
   e-post post[at]slottet.no

  • Telefonnummeret til Oscarshall (i åpningstiden) er 917 02 361

På grunn av lukkede arrangementer vil Oscarshall alltid være stengt for publikum noen dager i løpet av sesongen. Disse blir kunngjort her og på Facebook. 

 

 

10.09.2018

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Publikumssesongen på Oscarshall 2018 ble avsluttet 9. september. Vi ønsker alle velkommen tilbake i juni 2019.

Omvisningene i sesongen varer i ca. 1 time og starter hver hele time:

 • Onsdag - søndag: 11.00 - 17.00
  Siste omvisning starter klokken 16.00.

 • Mandag - tirsdag er det stengt.

Lystslottet kan bli midlertidig stengt på grunn av arrangementer. Det annonseres på denne nettsiden og på Facebook/Oscarshall.

Fakta

Billetter til Oscarshall


Billetter kjøpes i museumsbutikken på stedet i sesongen.

 • Voksen: 70,-
 • Honnør: 60,-
 • Barn: 40,-
 • Ledsager for handikappede har gratis adgang
 • Gruppebilletter til 30 personer: 2000,-

 

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie.