Hopp til hovedinnhold

Praktisk informasjon: Oscarshall

Her finnes svar på de vanligste spørsmålene i forbindelse med omvisninger og arrangementer på Oscarshall.

Atkomst

Publikumsinngangen er hovedporten til eiendommen. Adressen er Oscarshallveien 15.

Offentlig transport til Oscarshall:

  • Buss nr. 30 til holdeplass Bygdø Kongsgård eller Norsk Folkemuseum. Det er noen minutters spasertur fra busstoppet og inn til Oscarshall.
  • Bygdøyfergen til Dronningen

Bevegelseshemmede

Normalt går omvisningene over tre etasjer (mer begrenset i 2020). Salongen og Spisesalen i 1. etasje er lett tilgjengelige, men grunnet antikvariske hensyn er det ikke installert heis i hovedbygningen. 2. og 3. etasje er derfor vanskelig tilgjengelige for bevegelseshemmede. Ønsker man å gå i trapper, men trenger litt støtte, vil vårt personale være behjelpelig. Vi har også klappstoler tilgjengelig ved behov.

Bevegelseshemmede og rullestolbrukere kommer seg uten problemer ut på terrassen. Derfra kan man se utover parken. Selve parken er vanskelig tilgjengelig, da den har mange trapper.

  Det er ikke nødvendig med billett for å nyte parken omkring Oscarshall. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Billetter

Billetter kjøpes via Ticketmaster. Et lite antall er også tilgjengelig på stedet. Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på denne siden dersom du bruker mobil).

Billetter kjøpes hos Ticketmaster.no

Billettene omfatter en guidet omvisning på lystslottet. Alle er velkomne til å spasere i hagen omkring eller besøke gallerikaféen Dronning Joséphine - det er ikke nødvendig med billett for dette.

Fotografering

Det er ikke tillatt å ta bilder i interiørene inne på Oscarshall. Ute i parken er det helt i orden med vanlig fotografering.

Bryllupsfotografering

Det er tillatt med bryllupsfotografering i parken omkring Oscarshall etter avtale. Det er en forutsetning at fotograferingen ikke er til hinder for andre besøkende. Enkelte ganger vil vi måtte avslå forespørsler om bryllupsfotografering fordi det kolliderer med arrangementer på stedet.

Kafé Dronning Joséphine (midlertidig stengt)

Det finnes en kafé på området - ved siden av museumsbutikken. Kaféen drives i samarbeid med Folkemuseet, og har samme åpningstider som Oscarshall forøvrig. Det er ikke nødvendig med billett til Oscarshall for å besøke kaféen.

Kaféen holder stengt i 2020, men ta gjerne med egen niste om du vil hygge deg med litt mat i parken.

Kaféen er åpen i Oscarshalls åpningstid. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff.

Garderobe

Det er publikumsgarderobe i underetasjen under Spisesalen. Garderoben er ubemannet.

Mobiltelefoner

Av hensyn til guidene og de andre besøkende skal mobiltelefoner være avstengt under omvisningene.

Parkering

Det er ikke anledning til å parkere biler og busser på Oscarshall. Det gjøres unntak for biler med handikapoblat. Offentlige parkeringsplasser finnes ved avkjøring til Oscarshallveien og ved Norsk Folkemuseum.

Souvenirer

Etter omvisningen har publikum anledning til å handle i museumsbutikken på stedet. Her selges souvenirer som krus og te-lyslykter, servietter og fyrstikker, blokker og blyanter, bøker og postkort.

Toaletter

Det finnes publikumstoaletter - inklusive handikaptoalett - i garderobeområdet i underetasjen på Oscarshall. 

12.06.2020

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Publikumssesongen på Oscarshall 2020 varte fra 27. juni til 30. august. Nå er lystslottet stengt, men håper igjen med omvisninger for publikum på forsommeren 2021.

Omvisningene varer omlag 30 minutter og omfatter de flotteste rommene. Siste sesong var omvisningene klokken 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 og 15.30.

Avvikende åpningstider

Lystslottet kan bli midlertidig stengt på grunn av arrangementer. Det annonseres på denne nettsiden og på Facebook/Oscarshall.

Den gamle portnerboligen rommer nå publikumssenter og museumsbutikk. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff
Fakta

Billetter til Oscarshall

Billetter kjøpes gjennom Ticketmaster. Et lite antall er også tilgjengelig i museumsbutikken på stedet.

Priser 2020:

  • Voksen: 120,-
  • Honnør/student: 100,-
  • Barn (6-17 år): 100,-
  • Barn under 6 år har gratis adgang
  • Ledsager for handikappede har gratis adgang

 

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie.