Hopp til hovedinnhold

Praktisk informasjon: Oscarshall

Her finnes svar på de vanligste spørsmålene i forbindelse med omvisninger og arrangementer på Oscarshall.

Publikumssesongen 2023 varte fra 3. juni til 27. august. Parken omkring lystslottet har de samme åpningstidene. Velkommen tilbake i 2024.

Atkomst

Publikumsinngangen er hovedporten til eiendommen. Adressen er Oscarshallveien 15.

Offentlig transport til Oscarshall:

  • Buss nr. 30 til holdeplass Bygdø Kongsgård eller Norsk Folkemuseum. Det er noen minutters spasertur fra busstoppet og inn til Oscarshall.
  • Bygdøyfergen til Dronningen

Bevegelseshemmede

Normalt går omvisningene over tre etasjer. Salongen og Spisesalen i 1. etasje er lett tilgjengelige, men grunnet antikvariske hensyn er det ikke installert heis i hovedbygningen. 2. og 3. etasje er derfor vanskelig tilgjengelige for bevegelseshemmede. Ønsker man å gå i trapper, men trenger litt støtte, vil vårt personale være behjelpelig. Vi har også klappstoler tilgjengelig ved behov.

Bevegelseshemmede og rullestolbrukere kommer seg uten problemer ut på terrassen. Derfra kan man se utover parken. Selve parken er vanskelig tilgjengelig, da den har mange trapper.

  Det er ikke nødvendig med billett for å nyte parken omkring Oscarshall. Foto: Svein Barmen, Statsbygg

Billetter

Billetter kjøpes via Ticketmaster i sesongen. Et lite antall er også tilgjengelig på stedet og kan kjøpes i sidebygningen, kaféen Galleri Joséphine. Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på denne siden dersom du bruker mobil).

Billetter kjøpes hos Ticketmaster.no

Billettene omfatter en guidet omvisning på lystslottet. Alle er velkomne til å spasere i hagen omkring eller besøke kaféen, Galleri Joséphine - det er ikke nødvendig med billett for dette.

Fotografering

Det er tillatt å ta bilder - både ute i parken og inne i interiørene på Oscarshall.

Bryllupsfotografering

Det er tillatt med bryllupsfotografering i parken omkring Oscarshall etter avtale. Fotograferingen må ikke være til hinder for andre besøkende, og den må skje i i parkens ordinære åpningstid.

Nærmere om bryllupsfotografering

Kafé Galleri Joséphine 

I kaféen Galleri Joséphine er det salg av billetter til omvisninger på Oscarshall, i tillegg til småretter og drikke. Kaféen har samme åpningstider som Oscarshall forøvrig. Det er ikke nødvendig med billett til Oscarshall for å besøke kaféen.

Garderobe

Det er publikumsgarderobe i underetasjen under Spisesalen. Garderoben er ubemannet.

Mobiltelefoner

Av hensyn til guidene og de andre besøkende skal mobiltelefoner være avstengt under omvisningene.

Parkering

Det er ikke anledning til å parkere biler og busser på Oscarshall. Det gjøres unntak for biler med handikapoblat. Offentlige parkeringsplasser finnes ved avkjøring til Oscarshallveien og ved Norsk Folkemuseum.

Souvenirer

Etter omvisningen har publikum anledning til å handle i museumsbutikken ved Galleri Joséphine Her selges souvenirer som krus og te-lyslykter, servietter og fyrstikker, blokker og blyanter, bøker og postkort.

Toaletter

Det finnes publikumstoaletter - inklusive handikaptoalett - i garderobeområdet i underetasjen på Oscarshall. 

29.08.2023

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Oscarshall og det tilhørende parkanlegget er åpent for publikum om sommeren. I 2023 varte sesongen fra 3. juni til 27. august.

Vi takker for alle hyggelige besøk og ønsker velkommen tilbake i 2024.

 

 

Du kan kjøpe billett til omvisningene på Oscarshall hos Ticketmaster eller i Galleri Joséphine. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
Fakta

Billetter til Oscarshall

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster fra begynnelsen av mars og gjennom hele sesongen. Nå er Oscarshall stengt for i år. Vi ønsker velkommet tilbake i 2024.

  • Voksen: 125,-
  • Honnør/student: 100,-
  • Barn (6-17): 60,-
  • Barn 0-5: gratis
  • Lukkede grupper inntil 30 personer: 3500,-

Restbilletter er å få kjøpt på Oscarshall, på Kafé Dronning Joséphine.

Det er også mulig å kjøpe kombinasjonsbilletter til Oscarshall og Dronning Sonja KunstStall:

  • Voksen: 230,-
  • Honnør/student: 180,-
  • Barn (6-17): 100,-

 

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie.