Hopp til hovedinnhold

Praktisk informasjon: Oscarshall

Her finnes svar på de vanligste spørsmålene i forbindelse med omvisninger og arrangementer på Oscarshall.

Publikumssesongen 2024 starter 4. mai og varer til 15. september.

Atkomst

Publikumsinngangen er hovedporten til eiendommen. Adressen er Oscarshallveien 15.

Offentlig transport til Oscarshall:

  • Buss nr. 30 til holdeplass Bygdø Kongsgård eller Norsk Folkemuseum. Det er noen minutters spasertur fra busstoppet og inn til Oscarshall.
  • Bygdøyfergen til Dronningen

Bevegelseshemmede

Normalt går omvisningene over tre etasjer. Salongen og Spisesalen i 1. etasje er lett tilgjengelige, men grunnet antikvariske hensyn er det ikke installert heis i hovedbygningen. 2. og 3. etasje er derfor vanskelig tilgjengelige for bevegelseshemmede. Ønsker man å gå i trapper, men trenger litt støtte, vil vårt personale være behjelpelig. Vi har også klappstoler tilgjengelig ved behov.

Bevegelseshemmede og rullestolbrukere kommer seg uten problemer ut på terrassen. Derfra kan man se utover parken. Selve parken er vanskelig tilgjengelig, da den har mange trapper.

  Det er ikke nødvendig med billett for å nyte parken omkring Oscarshall. Foto: Svein Barmen, Statsbygg

Billetter

Billetter kjøpes via Ticketmaster i sesongen. Et lite antall er også tilgjengelig på stedet og kan kjøpes i sidebygningen hvor kaféen også befinner seg. Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på denne siden dersom du bruker mobil).

Billetter kjøpes hos Ticketmaster.no

Billettene omfatter en guidet omvisning på lystslottet. Alle er velkomne til å spasere i hagen omkring eller besøke kaféen - det er ikke nødvendig med billett for dette.

Fotografering

Det er tillatt å ta bilder - både ute i parken og inne i interiørene på Oscarshall.

Bryllupsfotografering

Det er tillatt med bryllupsfotografering i parken omkring Oscarshall. Fotograferingen må ikke være til hinder for andre besøkende, og den må skje i i parkens ordinære åpningstid.

Nærmere om bryllupsfotografering

Garderobe

Det er publikumsgarderobe i underetasjen under Spisesalen. Garderoben er ubemannet.

Kafé

Fra sesongåpning 4. mai og fram til 8. juni er det enkel servering av kaffe, te, mineralvann og brus. Fra 8. juni utvider vi tilbudet med påsmurte smørbrød, vafler og kaker.

Kaféen har samme åpningstider som Oscarshall forøvrig. Det er ikke nødvendig med billett til Oscarshall for å besøke kaféen. 

Mobiltelefoner

Av hensyn til guidene og de andre besøkende skal mobiltelefoner være avstengt under omvisningene.

Parkering

Det er ikke anledning til å parkere biler og busser på Oscarshall. Det gjøres unntak for biler med handikapoblat. Offentlige parkeringsplasser finnes ved avkjøring til Oscarshallveien og ved Norsk Folkemuseum.

Souvenirer

Etter omvisningen har publikum anledning til å handle i museumsbutikken ved Galleri Joséphine Her selges souvenirer som krus og te-lyslykter, servietter og fyrstikker, blokker og blyanter, bøker og postkort.

Toaletter

Det finnes publikumstoaletter - inklusive handikaptoalett - i garderobeområdet i underetasjen på Oscarshall. 

 

02.05.2024

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider Oscarshall 2024

Oscarshall og det tilhørende parkanlegget er åpent for publikum om sommeren. Sesongen 2024 varer fra 4. mai til 15. september, og det er åpent torsdag til søndag fra 11.00 til 16.00.

Det er omvisninger hver hele time med start klokken 11.00, 12.00 (på engelsk), 13.00, 14.00 (på engelsk) og 15.00 (siste omvisning). Omvisningene varer omlag 40 minutter.

Avvikende åpningstider

OBS: Oscarshall vil være stengt 10. august og 5. september.

Lystslottet kan bli midlertidig stengt på grunn av arrangementer. Det annonseres på denne nettsiden og på Facebook/Oscarshall.

 

Du kan kjøpe billett til omvisningene på Oscarshall hos Ticketmaster eller i den gamle kjøkkenbygningen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
Fakta

Billetter til Oscarshall

Billetter er tilgjengelig via Ticketmaster fra begynnelsen av mars og på Oscarshall gjennom hele sesongen fra den starter 4. mai.

  • Voksen: 140,-
  • Student: 70,-
  • Barn (6-17): 70,-
  • Barn 0-5: gratis
  • Lukkede grupper inntil 25 personer: 3500,-

Restbilletter er å få kjøpt i sidebygningen på Oscarshall.

 

Fakta

Oscarshall på Facebook

Oscarshall har sin egen side på Facebook. Her finner du informasjon om lystslottet, omvisninger, konserter, utstillinger og andre arrangementer.

Siden kan passe for den som er interessert i arkitektur, kunst, kultur og historie.