Hopp til hovedinnhold

Premiere på "Sinna mann"

H.M. Kong Harald var til stede da filmen "Sinna mann" hadde premiere onsdag. Filmen er en del av Redd Barnas kampanje mot vold i hjemmet, vold som direkte eller indirekte rammer barn.

20.03.2009

"Sinna Mann" handler om gutten Boj som har en far som er voldelig mot Bojs mor. Boj skriver et brev til Kongen med spørsmålet "Er det min skyld?"

"Sinna mann" er opprinnelig en bildebok av Gro Dahle og Svein Nyhus, men har blitt både teaterstykke og nå, animasjonsfilm. Anita Killi har laget animasjonsfilmen med utgangspunkt i bokens tekst og bilder. Fimen inngår i Redd Barnas kampanje "Vennligst forstyrr".

Kongen fikk også se en utstilling av tegninger og brev fra barn som opplever vold i sin familie. – For barnas skyld er vi nødt til å bry oss, sa Kong Harald.

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt framhevet betydningen at både barn og voksne må bry seg og varsle når de får vite om barn som blir utsatt for vold.

Øivind Aschjem, familieterapaut ved Alternativ til vold, fortalte om bakgrunnen for historien om ”Boj”, og om audiensen der barn som var utsatt for vold i hjemmet møtte Kongen.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook