Hopp til hovedinnhold

Aqua Nor 2011

H.M. Kong Harald var til stede da den internasjonale havbruksmessen Aqua Nor åpnet i Trondheim i dag. Omlag 300 utstillere fra 50 nasjoner er samlet for å presentere seg for opp mot 20.000 deltakere.

16.08.2011

Havbruksmessen arrangeres hvert annet år, og alternerer med fiskerimessen NOR-fishing. Aqua Nor har ikke like lang fartstid som NOR-fishing, men har vært et viktig møtested for oppdrettere og andre innen aquakultur de siste tredve årene.

Åpning ved statsråden

Det var fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen som åpnet den 17. havbruksmessen i dag. Statsråden mintes en av de unge som ble drept på Utøya i talen sin - ungdomspolitikeren Simon Sæbø som ivret for oppdrettsnæringen og dens viktige rolle i distrikts-Norge.

Omvisning

Kong Harald besøkte flere av utstillerne på messeområdet under besøket.

I tillegg til et stort messeområde der utstillere presenterer forskning, teknologi og annet nytt innen næringen, vil det også bli servert en rekke foredrag og seminarer de neste dagene. Teknologiske nyvinninger, bærekraftighet, rekruttering, fiskehelse og utfordringer bransjen står overfor er på programmet. I tillegg til sjømat av alle slag.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook