Hopp til hovedinnhold

Kongeparet til Vestfold

Deres Majesteter Kongen og Dronningen besøker Vestfold 19. - 21. juni 2012. Besøket omfatter kommunene Sande, Re, Andebu, Tønsberg, Tjøme og Nøtterøy. I tillegg vil det bli korte besøk i Åsgårdstrand i forbindelse med anløp av Kongeskipet.

10.04.2012

Kong Harald og Dronning Sonja ankommer Nordre Jarlsberg brygge i Sande på formiddagen 19. juni. I Sande er Kongeparet til stede ved åpningen av bygdas MOT-kafe, før besøket avsluttes med en folkefest i Sande sentrum.

På ettermiddagen går Kongen og Dronningen i land i Åsgårdstrand, før de fortsetter til Røråstoppen skole i Re. Etter skolebesøket inviterer kommunen til kulturelle innslag på torvet i Revetal sentrum. På kvelden er Kongeparet til stede ved en middag på Stange gjestegård i Re kommune.

Program 20. juni

Programmet onsdag 20. juni starter på stiftelsen Signo – senter for døve og døvblinde - i Andebu kommune, der Kongen og Dronningen får orientering om virksomheten. Senere på formiddagen blir det folkefest i Andebu sentrum.

Onsdag ettermiddag seiler Kongeskipet «Norge» inn til Tønsberg og går gjennom kanalen i byen. Kongen og Dronningen går i land på Tollbodbrygga og vandrer langs bryggene. Under bryggevandringen besøker de Kirkens Bymisjons bryggekapell. Kong Harald og Dronning Sonja er også til stede ved sjøsettingen av vikingskipet som er en kopi av Osebergskipet. Kvelden avsluttes med en middag i byens gamle tollbod.

Program 21. juni

På fylkesturens siste dag starter Kongeparet med å være til stede ved en folkefest i Sandøsund på Hvasser. Deretter fortsetter besøket på Tjøme til Verdens Ende, hvor kommunen vil orientere om planene for en nasjonalpark i Vestfold-skjærgården.

På ettermiddagen torsdag 21. juni inviterer Nøtterøy kommune Kongepar og kommunens innbyggere til folkefest i Rosahaugparken på Teie. Etter kulturelle innslag vil Kongen og Dronningen innvie kommunens nye helsesti som går fra sjøkanten opp til Teieskogen noen kilometer unna.

Mottakelse på Kongeskipet

Fylkesturen i Vestfold avsluttes ved at Kong Harald og Dronning Sonja inviterer representanter for kommunene de har besøkt, til en mottakelse om bord på Kongeskipet. Skipet vil ligge utenfor Teglverket på Nøtterøy ved innseilingen til Tønsberg.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook