Hopp til hovedinnhold

Årets Kirkemøte åpnet

Hans Majestet Kongen var til stede da årets Kirkemøte åpnet på Oseberg kulturhus i ettermiddag. Kirkemøtet er Den norske kirkes øverste organ, og i fem dager vil verdier, tro og kirkepolitikk bli debattert i Tønsberg.

12.04.2012

"Bibelen - I opphavet var Ordet" er hovedtema for årets møte, og innholdet i ny salmebok er en av hovedsakene som skal opp - denne gangen til endelig vedtak. Ellers vil endringene i forholdet mellom stat og kirke - som blant annet vil kreve et nytt reglement for tilsetting av biskoper og proster - prege møtet. Evaluering av kirkedemokratiet blir også en viktig sak.

Åpningsseremoni

Taler og kulturelle innslag preget åpningen av møtet i ettermiddag. Kirkerådets direktør, Jens-Petter Johnsen var første taler, fulgt av rådets leder, Svein Arne Lindø, og statsråd Rigmor Åserud.

Sametingspresident Egil Olli, preses Helga Haugland Byfuglien og generalsekretæren i Det lutherske verdensforbundet, Martin Junge, hilste også møtet.

Solveig Slettahjell og vokalgruppa Øystein Weiders ensemble bidro med sang, i tillegg til allsangen: Son bajáslihkai, halleluja! Han er oppstanden. Halleluja.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook