Hopp til hovedinnhold

Møtte unge på Furuset

Idrett, frivillighet, forebyggende arbeid og mestring sto i fokus da Hans Majestet Kong Harald besøkte Furuset Idrettsforening og Alnaskolen i ettermiddag.

23.04.2012

I nyttårstalen 2011 pekte Kongen på viktigheten av den gode samtalen og betydningen av at de unge får være med å vise vei. I den senere tid har Kongen besøkt en rekke ulike fritidsaktiviteter for ungdom i Groruddalen. På hvert besøk har Kongen fått en orientering om ungdomsarbeidet som gjøres og hvilke fritidsaktiviteter som finnes. Kong Harald har også hatt samtaler med ungdom i alle aldre og med bakgrunn fra en rekke ulike land.

I dag gjennomførte Kongen det siste besøket til Groruddalen i denne omgang, og det var ungdomsarbeidet å Alna og Furuset som sto for tur.

Utvikler unge ledere

På Furuset Forum var det samling i kafeteriaen der de store linjene i ungdomsarbeidet i bydelen ble presentert. Flere ungdommer fortalte Kongen og publikum for øvrig om sine erfaringer rundt deltagelse i Alnaskolen.

Alnaskolen utvikler lederkompetanse i ungdomsmiljøene på Furuset. Skolen er et tilbud til unge i alderen 15-25 år som ønsker å ha en lederrolle i aktiviteter i lokalmiljøet, det være seg innenfor idrett, andre fritidsaktiviteter eller frivillig arbeid.

Furuset Forum

Etter orienteringen inviterte ungdommene til en omvisning i idrettshallen Furuset Forum. Turen gikk først til håndballhallen der flere lag var i gang med dagens treningsøkt. Noen av ungdommene tok en liten pause for å fortelle Kongen om håndball og hvilke andre aktiviteter hallen brukes til. Derfra gikk turen videre til ishallen der det også var full aktivitet i ettermiddag. Siden isen var tatt for sesongen hadde ungdommene tatt frem rulleskøytene til ettermiddagens trening.

Ungdom delte sine erfaringer

Etter omvisningen møtte Kongen flere mindre grupper av unge som ønsket å dele sine erfaringer med Kongen. I den første gruppen var temaene idrett, frivillighet og lokalt engasjement, mens samtalen dreide seg om forebyggende arbeid og samfunnsengasjement i gruppe to.

I den tredje samtalegruppen var S.T.O.L.T. – prosjektet temaet. Bydel Alna har utviklet et 6-måneders opplæringsprogram for utdanning av ungdomsarbeidere. Programmet retter seg mot unge voksne i alderen 18- 30 år i bydelene Alna, Grorud og Stovner.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook