Hopp til hovedinnhold

Bli med på feiringen

Torsdag 31. mai feirer vi Deres Majesteter Kongen og Dronningens 75-årsdager. Det blir drilloppvisning på Slottsplassen og gratis festforestilling på Operataket om kvelden.
29.05.2012

Kong Harald fylte 75 år i februar og i sommer er det Dronning Sonjas tur. Dagene feires samlet førstkommende torsdag, 31. mai.

Drilloppvisning på Slottsplassen

Hans Majestet Kongens Garde holder full drilloppvisning på Slottsplassen til ære for jubilantene. Dette skjer klokken 14.00, og Kongefamilien vil se oppvisningen fra Slottsbalkongen. Oppvisningen er åpen for alle, og vi håper mange har lyst og anledning til å ta turen til Slottsplassen.

Den kongelige reise

Kunstindustrimuseet markerer dagen med å tilby gratis omvisninger i utstillingen Den kongelige reise 1905 – 2005. Her er det også mulighet for å høre Tor Bomann-Larsen, forfatteren av biografiserien om Kong Haakon og Dronning Maud, fortelle om sin egen "kongelige reise" i et foredrag klokken 14.00.

Festforestilling på Operataket

Torsdag kveld inviterer Regjeringen alle til festforestilling på Operataket. Kongefamilien vil være til stede, og ankommer Operaen sjøveien med Kongesjaluppen Stjernen 19.35.

Arrangementet er gratis og åpent for alle etter «førstemann på taket- prinsippet». Det er oppmøte for publikum mellom klokken 17.15 og 19.15 og plass til om lag 8000 mennesker. På grunn av sikkerhetskontroll, kan det være lurt å være ute i god tid. Ha gjerne med sitteunderlag, men vennligst ikke store sekker og bager. Det vil være mulig å få kjøpt mat og alkoholfri drikke på stedet.

Detaljene i programmet skal være en overraskelse, både for Kongeparet og publikum, men det hele skal ledes av Herborg Kråkevik, og vil omfatte Oslo filharmoniske orkester i tillegg til både nye og veletablerte artister.

Programmet starter 19.30 og avsluttes rundt 21.15, og overføres direkte på NRK 1.
 

 

Kongeparet overværer H.M. Kongens gardes drilloppvisning på Slottsplassen, august 2010 (Foto: Det kongelige hoff. Inngangsbilde: Scanpix)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook