Hopp til hovedinnhold

Inspiserte Garden

800 mann sto oppstilt i paradeuniform da Hans Majestet Kongen og Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon inspiserte Garden på Huseby leir i Oslo i dag.

15.06.2012

Inspeksjonen finner tradisjonelt sted i juni hvert år og preges av presisjon, orden og detaljer. 3. gardekompani holdt også en drilloppvisning mot slutten av inspeksjonen. Dette var en kortversjon av drilloppvisningen kompaniet skal holde under Edinburgh Military Tattoo senere i sommer. Det er også utdrag fra denne oppvisningen som vises under vaktskiftene på Slottsplassen i sommer.

Utmerkelser

For to Gardister ble dette en svært minnerik dag. Etter at Kongen og Kronprinsen hadde inspisert hver enkelt gardist var det to som fikk spesielle utmerkelser;

Beste gardist ble i år Marius Eriksen fra 1. gardekompani som også får Kongens ur, Gardens æresbevisning. En sabel, som gis til beste offiser i Garden, gikk til Løytnant Håvard Olsborg i 2. gardekompani.

Etter inspeksjonen ble Kongen og Kronprinsen ledsaget til en mottakelse i befalsmessen hvor de fikk møte flere offiserer.
 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook