Hopp til hovedinnhold

Ungdoms-OL i 2016

H.K.H. Kronprinsen har sagt ja til å sitte i hovedkomiteen for de olympiske ungdomsleker på Lillehammer i 2016. Komiteen vil fungere som et rådgivende organ for styret for Ungdoms-OL.

18.06.2012

Tirsdag ettermiddag er Kronprins Haakon i Lillehammer, sammen med blant andre IOC-president Jacques Rogge, i anledning lanseringen av Ungdoms-OL i 2016.

Kronprinsen skal møte idrettsungdom på Birkebeineren skistadion. På kvelden deltar han i en formell åpningsmiddag på Maihaugen som markerer starten på arbeidet med arrangementet.

Hovedkomiteen vil bestå av medlemmer oppnevnt av Kulturdepartementet, Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og Lillehammer kommune, samt medlemmer oppnevnt av styret i Lillehammer Ungdoms-OLs organisasjonskomité (LYOGOC), fra kommuner, fylkeskommuner, særforbund og idrettskretser, samt offentlige etater og andre organisasjoner.

Om Ungdoms-OL

Ungdoms-OL har så langt blitt arrangert to ganger, nemlig i Singapore i 2010 (sommer) og i Innsbruck 2012 (vinter). Om to år blir Ungdoms-OL (sommer) arrangert i Nanjing, Kina.

Ungdoms-OL 2016 vil bli en sentral del av et 10-årig løft for norsk ungdomsidrett. Det legges opp til et unikt samarbeid mellom idretten, og utdannings- og kulturinstitusjoner.

Ungdoms-OL arrangeres over 10 dager innenfor alle vinterolympiske idretter. Deltagerne vil være i aldersgruppen 15 til 18 år.

Ski-VM og tradisjon

Kronprins Haakon satt også i hovedkomiteen for Ski-VM i Oslo i 2011. Her engasjerte han seg spesielt i arbeidet med rekruttering og oppfølging av frivillige, herunder å sikre kulturelt mangfold blant de frivillige.

Tilsvarende var H.M. Kong Harald som Kronprins leder av hovedkomiteen under Ski-VM i Oslo i 1982. Kongen engasjerte seg også aktivt i forbindelse med de olympiske vinterleker på Lillehammer i 1994. Kong Harald var da æresformann i organisasjonskomiteen LOOC.

 

Kronprins Haakon og IOC-president Jacques Rogge fikk prøveskyte mot blinkene på Birkebeineren skistadion med OL-mester Tora Berger og Fanny Welle-Strand Horn som instruktører under Ungdoms-OL-befaringen på Lillehammer (Stillfoto: Geir Olsen / NTB scanpix, Video: Det kongelige hoff)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook