Hopp til hovedinnhold

Feiret håndballjentenes OL-gull

Kronprinsfamilien fulgte finalekampen fra tribuneplass da de norske håndballjentene forsvarte OL-gullet fra Beijing i London. Norge vant til slutt 26–23 over Montenegro i Basketball Arena lørdag kveld.

12.08.2012

Linn Jørum Sulland ble Norges toppscorer i kampen med ti mål.

− Kult kult kult. Gull til Norge. Stor stemning på stadion. Gratulerer jenter, skrev Kronprinsparet på sin Twitter-konto etter at kampen var ferdig.

Senere deltok Kronprinsparet på feiringen av OL-triumfen i Gibson Hall sammen med gulljentene.

Fire norske OL-medaljer

Håndballjentene tok Norges fjerde medalje i årets sommer-OL i London. Eirik Verås Larsen sikret gull i kajakk K1 1000 meter og Bartosz Piasecki tok et sensasjonelt OL-sølv i fekting.

Norges første medalje i årets sommer-OL kom under landeveisrittet for menn åpningshelgen. Kronprinsparet fulgte innspurten på The Mall hvor Alexander Kristoff tråkket inn til bronse i London.

Terrengsykling og spydkast

Kronprinsfamilien var til stede på Olympiastadion tidligere lørdag for å følge spydfinalen for menn og den regjerende OL-mesteren Andreas Thorkildsen i aksjon. Spydkasteren endte til slutt på en sjetteplass med et bestekast på 82,63 meter.

Tidligere samme dag fulgte H.K.H. Kronprins Haakon terrengsykkel for kvinner i OL-løypa i Hadleigh Farm i Essex. Det norske medaljehåpet Gunn-Rita Dahle Flesjå brøt løpet tidlig etter et fall og en punktering. Dahle Flesjå vant det siste verdenscuprittet før OL og tok OL-gull i terrengsykling i Aten i 2004. Om fire uker starter VM i rundbane i Østerrike for terrengsyklisten.