Hopp til hovedinnhold

Nye stemmer på Oscarshall

I kveld vil Hennes Majestet Dronning Sonja være til stede når den amerikanske barytonen John Chest synger Schubert, Butterworth og Ravel på lystslottet Oscarshall. Han vil bli akkompagnert av John Lidal på klaver.

17.08.2012

Intimkonserten i kveld er en del av sangfestivalen Nye stemmer 2012 som arrangeres i Oslo i disse dager, og det er fremdeles noen billetter igjen! Det er også konsert på Oscarshall i ettermiddag. Sopranen Kateryna Kasper synger, akkompagnert av Lars Jönsson, på klaver.

Det er Dronning Sonja Internasjonale Sangkonkurranse som står bak festivalen, og sangerne som deltar har tidligere vunnet priser i konkurransen.

Sangfestival

Åtte tidligere prisvinnere er solister ved ulike arrangement 15. – 18. august. De synger med Oslo-Filharmonien, holder solokonserter på Oscarshall og mesterklasser i Den Norske Opera & Ballett. Mesterklassene finner sted i morgen, lørdag, og etterfølges av première på Haydns opera ”L’isola disabitata”, der tidligere prisvinner Ingeborg Gillebo synger rollen som Costanza.

Festivalen arrangerte også paneldebatt om nye publikumsgrupper i Nasjonalbiblioteket torsdag.

Dronning Sonja Internasjonale Sangkonkurranse

I snart 25 år har Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse hvert annet år samlet fremragende, unge sangtalenter fra hele verden. Dommerne kommer fra anerkjente operahus, og Dronningen følger konkurransen og overrekker selv prisen til vinnerne.

Finalen holdes i Operaen, og i 2011 gikk førsteprisen til barytonen Donghwan Lee fra Sør-Korea, mens den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo ble nummer to.

Oslo Kammermusikkfestival

I morgen, lørdag, vil Dronningen igjen være til stede på Oscarshall. Da arrangerer Oslo kammermusikkfestival konsert i samarbeid med Åpent slott. Arrangementet er utsolgt.

Kammermusikkfestivalen og Åpent slott samarbeidet også om konserten «Minner fra Firenze» som fant sted i Slottskapellet mandag.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook