Hopp til hovedinnhold

Konferanse for verdens mektigste kvinner

Mandag holdt Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen innlegg under den 14. Fortune Most Powerful Women Summit i Laguna Niguel, California. Temaet var viktigheten av å investere i unge jenter og kvinners helse i utviklingsland.

03.10.2012

For første gang var Kronprinsesse Mette-Marit invitert til denne konferansen, som samler rundt 400 kvinnelige ledere – primært fra USA og Europa – innen ulike sektorer som næringsliv, frivillige organisasjoner, forsvaret og offentlig forvaltning.

Konferansen er basert på magasinet Fortunes årlige kåring av verdens 50 mest innflytelsesrike kvinner.

Investering i kvinners helse

Kronprinsessen var invitert for å samtale om hvilke investeringer i jenter og kvinner som gir de beste resultatene. Kronprinsessen deltok i samtale med Kate Roberts, visepresident i Population Services International (PSI) – og moderator var Nina Easton, kommentator i Washington Post.

I samtalen la Kronprinsessen og Kate Robert stor vekt på betydningen av samarbeid på tvers mellom privat og offentlig sektor, og det sivile samfunn. Dette er et tema Kronprinsessen har vært opptatt av i mange år, primært gjennom sitt Aids-arbeid.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook