Hopp til hovedinnhold

Hverdagslykke i barnehagen

H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit besøkte i dag Keyserløkka barnehage sammen med Rådet for psykisk helse. Der snakket de blant annet om ting som gjør dem glad.

12.10.2012

«Honning», «rosa» og «lilla» ting, «leke med venner» var noe av det som barna svarte da Kronprinsessen spurte om hva som gjorde dem glad.


Rådet for psykisk helse har i anledning Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober i år valgt å fokusere på betydningen av forebyggende psykisk helse.


Det må begynne allerede i barnehagen, ifølge Rådet – som sier: «Det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne».


Fem elementer

1600 barnehager i Oslo og Akershus ble invitert til å sende inn sine bidrag til hvordan de ville fokusere på økt «Hverdagslykke» i barnehagen.


1000 av barna ble plukket ut til å delta på et arrangement på Latter på selve Verdensdagen. Og fredag var Keyserløkka barnehage så heldige å få besøk av Kronprinsessen.


Barna viste henne aktiviteter de driver med for å skape glede i hverdagen og som er med å bygge god psykisk helse. Barnehagen har tatt utgangspunkt i prosjektets fem hovedelementer:

  • Knytt bånd
  • Vær aktiv
  • Vær oppmerksom
  • Fortsett å lære
  • Gi


Vennskapsbånd

Under besøket fikk Kronprinsessen overrakt vennskapsbånd som barna hadde laget – og et hefte med tegninger.


Rådet for psykisk helse har jobbet med Hverdagslykkeprosjektet siden 2008, etter modell av et engelsk program som ble etablert i 2005 – rettet mot den jevne befolkning, ikke bare barn.

 

Kronprinsesse Mette-Marit besøkte fredag Keyserløkka barnehage sammen med Rådet for psykisk helse. Der snakket de blant annet om ting som gjør dem glad (Foto: Det kongelige hoff)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook