Hopp til hovedinnhold

Overtramp fra Se og Hør

Kongefamilien deler det meste av livet sitt med det norske folk. Derfor er det et særlig behov for at det resterende livet forblir privat.

09.02.2013

I fjor sommer publiserte Se og Hør i to nummer 32 + 10 sider med bilder av Kongefamilien i badetøy på privat ferie i Middelhavet. 8. januar 2013 publiserte bladet nye 14 sider med bilder fra en privat ferie. Vi oppfatter dette som et overtramp.

Vi er ikke redde for, eller i mot kritisk journalistikk om Kongehuset. Vi reagerer på presentasjonen av private detaljer i et omfang som går langt ut over nyhetspoenget.

For oss handler ikke dette om hvorvidt sakene er hyggelige eller ei. For oss dreier dette seg om Kongefamiliens rett til et privatliv.

Vi tror de aller fleste av oss kan forstå behovet for en gang i blant å kunne vite seg usett.

Se og Hør har blant annet tatt bilder av barna gjennom gjerder inn på private eiendommer, forfulgt Kongefamilien på privat høstjakt i Sikkilsdalen, tatt bilder med telelinse på flere hundre meters hold inn i private selskap. Se og Hør bruker bilder frigitt til bøker for at leserne skal tro at bladet har vært invitert med inn i det private. Se og Hør publiserer intervjuer gitt til andre medier som sine egne og kaller det eksklusivt.

I tillegg hadde Se og Hør 11. januar 2013 et førstesideoppslag basert på uriktige opplysninger om kostnader til Kronprinsfamiliens juleferie. Bladet viser bilder av et hus og en båt Kronprinsparet angivelig skal ha leid. Begge deler er uriktig. Kronprinsparet kjenner ikke til huset og har heller ikke leid noen båt.

Vi er bekymret over denne utviklingen, og over at bladet skaper et feilaktig bilde av Kongefamilien.
 

I 2011 hadde Kongefamiliens medlemmer 655 offisielle oppdrag og er tilgjengelige for spørsmål ved svært mange av disse. I tillegg inviterer Kongefamilien offentligheten inn i private sammenhenger og markeringer. Dette resulterer i 35.000 - 45.000 artikler om Kongefamiliens medlemmer i norsk presse på papir og nett årlig.

Kongefamilien deler det meste av livet sitt med det norske folk. Derfor er det et særlig behov for at det resterende livet forblir privat.
 

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen
E-post: [email protected]
Telefon: 900 74 124

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook