Hopp til hovedinnhold

Ungdomsmusikal i Operaen

I går kveld gjestet Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen nypremieren på ungdomsmusikalen Dropout. Forestillingen er invitert som gjestespill ved Scene 2 på Den norske opera og ballett i Oslo i perioden 26. februar til 3. mars.  

27.02.2013

Musikalen handler om fire unge gutter som gjør opprør mot skolen i frustrasjon over ikke å strekke til. De stormer skolen en kveld og overraskes av et jenteband som øver til en stor internasjonal musikkonkurranse. Det oppstår en konfrontasjon mellom de to gruppene, men også søt musikk. I tillegg til elevene møter vi en lærer, en nyhetsreporter og en tilsynsvakt, som blir viktige voksenressurser for ungdommenes beslutninger.

Forebygger skolekutt

Frafall i norsk skole er et viktig tema som berører mange. Hver tredje elever dropper ut av videregående skole før de har fullført. Musikalen ønsker å skape debatt om utfordringer ungdommer står overfor i Norge i dag, og om hvor lite som ofte skal til for at de ”sklir ut” - eller det motsatte. Musikalen vil motivere unge til å  å mestre sin hverdag og fullføre videregående skole.

Sett av mange elever

Dropout hadde premiere på Lillestrøm kultursenter 11. oktober 2012, og gjennomførte 20 forestillinger på Romerike. Tilsammen 5 000 skoleelever i ungdomsskole og videregående fikk oppleve musikalen i fjor høst, i tillegg til ca 1 500 ordinære publikummere på kveldstid.

Hovedrollene er håndplukket ungdom valgt etter audition. I tillegg møter publikum voksne skuespillere og et av de fremste ungdomskorene i regionen; Skedsmo Voices, som bidrar med dansere, kor, skuespillere og statister på scenen.

(Kilde: Operaen.no og Dropoutmusical.no)Relansering av Dropout Musical. Medvirkende i reportasjen er Mugisho David Nhonzi som spiller Birk og regissør Elin Høyholm. (Foto: Det kongelige hoff)
Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook