Hopp til hovedinnhold

Ungt lederskap

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen åpnet i dag Fredskorpsets konferanse Youth Leadership Conference i Oslo. Fredskorpset fyller 50 år i år, og konferansen var starten på jubileet.

28.02.2013

Temaet for konferansen er «Youth Leadership in international development policy», og berører kjernen i Fredskorpsets virksomhet - å legge til rette for gjensidig læring og utvikling i virksomheter og lokalsamfunn.

I åpningstalen sin la Kronprins Haakon vekt på mulighetene vi alle har til å vise lederskap i egen hverdag, gjennom eget eksempel, og han takket alle dem som har valgt å involvere seg gjennom Fredskorpset.

Konferansen i dag stiller blant annet spørsmålene

  • Hva gjør Norge for å løse utfordringer for ungdom i utviklingsland?
  • Hva burde Norge gjøre?
  • Hva skjer internasjonalt for verdens unge?
  • Hva gjør ungdommer selv?
  • Hva er UNGT lederskap?
  • Hva kan DU gjøre?

Gi og lære

Siden 1963 har Fredskorpset sendt unge mennesker på tvers av kontinentene for å delta og lære. Mer enn 7000 mennesker har bidratt med å arbeide i andre kulturer. Målet er å delta med kunnskap og lære av andre.

Organisasjonen ble opprettet i 1963 for å sende folk fra Norge, og ble endret i 2000 for å drive med gjensidig utveksling. Fredskorpset gir økonomisk støtte til organisasjoner og bedrifter som ønsker å utveksle medarbeidere med en annen organisasjon. Fredskorpset er en del av den statlige utviklingspolitikken.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook