Hopp til hovedinnhold

Beskytter for årets TV-aksjon

Hans Majestet Kongen har takket ja til å være beskytter av årets TV-aksjon. I år går innsamlingen til Nasjonalforeningen for folkehelsen og deres arbeid for å bedre livet til mennesker med demens.

05.03.2013

Over 70 000 mennesker har i dag en demenssykdom og det er ventet en fordobling de neste tiårene. Rundt 300 000 er nærmeste pårørende og hele Norges befolkning er mer eller mindre berørt. 

Pengene fra aksjonen skal gå til

  • å bedre livskvaliteten for personer med demens og deres pårørende
  • forskning på demens og muligheter for behandling
  • informasjon og kunnskap om sykdommen

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 20. oktober.

Nasjonalforeningen ble stiftet i 1910, under beskyttelse av Kong Haakon og Dronning Maud. Formålet var å bekjempe tuberkulose. Siden har organisasjonen rettet sin innsats mot blant annet demenssaken.

Tradisjon for beskytterskap

Det er lang tradisjon for at Kongen og de andre medlemmene av Kongefamilien påtar seg rollen som beskytter for organisasjoner og saker. Det gjelder både faste beskytterskap som kan gå over mange år, og beskytterskap som er mer avgrenset i tid, sånn som jubileer og markeringer. Kong Harald har vært Nasjonalforeningens beskytter gjennom en årrekke.

Kronprins Haakon var beskytter for Amnestys TV-aksjon i 2012, og for Tv-aksjonen i 2011 der inntektene gikk til Norsk folkehjelps arbeid med minerydding. I 2010 var det Dronning Sonja som sto som beskytter for aksjonen, som den gangen var til inntekt for Flyktningehjelpens arbeid.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook